אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 17.06.2013

100 תלמידי מג'אר הגיעו למכללה

100 תלמידי כיתות ז'- ח' מחטיבת הביניים על שם קאסם גאנם מהיישוב מג'אר הגיעו לפעילות במכללה האקדמית תל-חי במסגרת פרויקט המכונה "המצפן המוסרי האישי", פרויקט כתיבה יוצרת המלווה במחקר אקדמי, אותו מובילים ד"ר יונתן קסלר וד"ר אילת שביט.

100 תלמידי כיתות ז'- ח' מחטיבת הביניים על שם קאסם גאנם מהיישוב מג'אר הגיעו לפעילות במכללה האקדמית תל-חי, במסגרת פרויקט המכונה "המצפן המוסרי האישי". פרויקט כתיבה יוצרת המלווה במחקר אקדמי, אותו מובילים ד"ר יונתן קסלר וד"ר אילת שביט.

"המצפן המוסרי האישי" הינו תכנית המפתחת את האינטלגנצייה הרגשית ועוסקת בפיתוח גישה אישית ומעשית ליישום ערכים בחיי יום יום. יחד עם זאת, התכנית מקדמת פיתוח של מיומנויות כתיבה. הילדים המשתתפים בתוכנית מתבקשים לענות על שתי שאלות מרכזיות: האם יש ערך, מידה או עקרון שאתו את/אתה מזדהה באופן אישי? כיצד את/אתה מיישם אותו בחיי יום יום? לדברי ד"ר יונתן קסלר "התשובות לשאלות אלה מהוות בסיס לחיבור אישי אשר מבטא את המצפן המוסרי האישי
של כל נערה ונער".

באירוע שנערך השבוע במכללה השתתפו תלמידי מג'אר בשלוש פעילויות: האחת עסקה בנושא האדם הקדמון, השנייה בנושא דמוקרטיה והשלישית נערכה בספרייה, והתלמידים למדו כיצד להתמצא ולחפש ספרים, מאמרים וכו' בספרייה אקדמית.

בטקס מרגש הילדים קראו חיבורים נבחרים עם הצגה על ערכים, ולבסוף חולקו תעודות הוקרה על השתתפותם במחקר. הקשר המיוחד עם בית הספר הינה תוצאה של עבודה משותפת עם מורה מובילה בבית הספר גב' נוהא בדר, ורכז מקצוע ערבית ג'מאל אבו זיד. הפעילות מתנהלת באישור וליווי אישי של מנהל בית הספר מר סלמן דגש.

פרויקט "המצפן המוסרי האישי" מלווה במחקר אקדמי שנעשה ע"י ד"ר יונן קסלר וד"ר איילת שביט מהמכללה. מטרת המחקר הינה לבדוק את התפיסה הערכית של התלמידים וכיצד הם הופכים ערכים למעשים בחיי היום-יום, כיצד הם מיישמים הלכה למעשה את הערכים בהם הם מאמינים ומהי מידת המחוייבות שלהם כלפי הערכים בהם הם מאמינים.בביצוע המחקר משתתפות גם מורות בית הספר.