אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 05.06.2013

מאחורי כל קהילה עומדים מצטיינים!

שני סטודנטים מהחוג לחינוך, רוני רייט ועודד וילסון, נבחרו לסטודנטים מצטיינים בפעילות בקהילה – בטקס מרגש, שנערך במסגרת כינוס חבר הנאמנים של המכללה האקדמית תל-חי, הוענקו תעודות הוקרה ומלגה מכובדת לשני סטודנטים מהחוג לחינוך, עבור הצטיינותם בפעילות בקהילה.

רוני רייט, בן קיבוץ דפנה, סטודנט שנה ג', המקבל תמיכה מהמרכז לתמיכה בסטודנטים לקויי למידה: "דמיינו לעצמכם ילד שגדל בקיבוץ בסביבה נורמטיבית עם משפחה תומכת. במהלך בית הספר נתקל בקשיים וסוחב אותם אתו לאורך כל השנים. בגיל מוקדם התחלתי לשחק רוגבי והעיסוק בספורט היווה לי מפלט ומקום בו הרגשתי באמת טוב. בגיל 14 התחלתי לאמן את קבוצת הילדים בגליל עליון ושם היה המפגש הראשון שלי עם חינוך בלתי-פורמאלי. שנה לאחר מכן אובחנתי לראשונה כלקוי למידה – הפרעת קשב וריכוז. סיימתי את הלימודים בבית הספר עם בגרות חלקית ו-12 שנות לימוד. בשנה א' במכללה הצטרפתי לקבוצת המנהיגות של קרן קצי-רש"י, ב'יחידה למעורבות חברתית' במכללה. בתוכנית אנחנו הסטודנטים יוזמים פעילויות חברתיות – קהילתיות שמטרתן לטפח כישורי מנהיגות ולתרגם את הערכים למעשים. כיחידים או כקבוצה, מתוך האמונה כי לכל סטודנט וסטודנטית יש את היכולת, כמו גם האחריות, לתרום ולהשפיע על הסביבה בה הם חיים. אני מרגיש שהשנה הצלחתי לעשות אינטגרציה, בין מה שלמדתי לבין העבודה המעשית בשטח במסגרת לימודי השדה, שם אני שותף במיזם שנקרא מבשלים חלומות בקידום נוער בקיבוץ עמיר. המטרה היא ללמד נוער לבשל ולתת להם כלים, שאיתם יוכלו להשתלב באופן מיטבי בחיים הכלכליים והתעסוקתיים כאן בצפון. החיבור שלי עם הילדים, במהלך השנה, היה מדהים והיו המון מצבים בהם הסתכלתי עליהם וראיתי את עצמי. המון פעמים חשבתי שזה מצוין, שאני בצד השני של המתרס, בצד המחנך, כי הילד הזה הוא אני. זו זכות שנפלה בחלקי להיות חלק מתוכנית חדשה ויזמית שמתעצבת תוך כדי תנועה, שהיא רב מגזרית – עסקית, חברה אזרחית, חינוך ואקדמיה, וביכולתה לחולל שינוי באנשים ואף באזור כולו. אני חושב, שכצעיר שגדל באזור יש לי אחריות לבני הנוער ולהתמודדות שלהם, עם החיים והדרישות שהולכות ונעשות קשות. הבישול הוא גם תרפיה וגם מקצוע, דרכו אפשר ללמוד על דייקנות, משמעת, אחריות, עבודת צוות ואסתטיקה.

ברצוני להודות לכל הצוות המלווה של לימודי השדה במכללה:

• שרון חי, ולרוני היינבך, תודה על ההקשבה, התמיכה והעזרה לכל אורך השנה.
  • לצוות קידום נוער – שירה וינברגר, לאדווה, לבועז וליאיר שהיו שותפים איתי במהלך השיעורים ובלעדיהם לא הייתי כאן.
  • לשולי ספיר, על האפשרות להיות חלק מקבוצת המנהיגות של 'קרן קציר-רש"י' ועל התמיכה לאורך השנים.
  • לצוות של 'קרן קציר-רש"י' – לאושרה פרידמן ולשלומי אריה מנהל הקרן ,תודה על הכלים שקיבלתי במסגרת המלגה, אני בטוח שאשתמש בהם בהמשך.
  • לכל צוות של מרכז התמיכה שעזרו לי להתמודד עם כל הקשיים הלימודיים והאחרים.
  • ואחרונים חביבים למשפחה שלי, התעודה הזאת מוקדשת לכם!"

עודד וילסון גם הוא סיפר על עצמו ושיתף בחוויותיו האישיות כסטודנט במכללה: "אני בן 30, גדלתי בראשון לציון, המשפחה שלי עזבה את הארץ לפני 11 שנים בזמן שהתגייסתי לצבא. כאשר השתחררתי מהצבא עזבתי את הארץ. חייתי בארה"ב 10 שנים. הרגשתי שמשהו חסר לי. חלק ממני נשאר בארץ. בשהותי בארה"ב הייתי מעורב בעשייה חברתית דרך הסוכנות היהודית ותנועת הצופים. כיום אני לומד במכללה במקבץ חינוך בחוג הרב-תחומי בחטיבת מדעי ההתנהגות, שנה א'. זאת זכות גדולה לעמוד לפניכם במעמד זה. הסיפור שלי עם תל-חי הוא כמו אהבה ממבט ראשון. אני נמצא פה שנה אבל מרגיש כאילו תמיד הייתי פה. פגשתי כאן אנשים יוצאי דופן במסגרת הלימודים והפעילות החברתית שלי, השילוב של האווירה עם פתיחות ונתינה עצומה ויוצאת דופן היא המשמעות של תל-חי עבורי. העשייה שלי בשנה החולפת הוכיחה לי, שהסיפוק בלגרום למישהו אחר להיות מאושר תמיד היה ותמיד יהיה חלק מהחיים שלי. זה הכוח שלי. ובדרך כלל עם כוח באה גם אחריות גדולה שהיא החובה להמשיך ולעסוק בעשייה חברתית.

השנה פעלתי עם קבוצת הנוער הגאה בקרית שמונה, שהיא חלק מארגון שנקרא "איגי" (ארגון הנוער הגאה) שמפעיל קבוצות של נוער גאה בכל רחבי הארץ, במטרה לספק להם מסגרת חברתית, שיוכלו להתבטא ולהביע את עצמם יחד עם קבוצת השווים שלהם ולתת להם את הבמה לאקטיביזם ויוזמות חברתיות. באזור שאנו נמצאים לפעילות זו יש חשיבות עליונה עבור בני נוער אלה. זוהי המסגרת היחידה שנותנת להם מענה חברתי. כחלק מפעילותי במסגרת 'קרן דוד-פרידמן' סייעתי במסגרות פעילות נוספות ומגוונות".