אקטיביזם | מערכת חשיפה לצפון | 29.05.2013

פרויקט "תרבות בחינוך": בית ספר "קורצ'אק"

פרויקט "תרבות בחינוך" נולד בעקבות תהליך למידה משותף (תל"ם), שבוצע בשנת תשע"ב, על-ידי סטודנטים מארגון 'שגרירי רוטשילד', במכללה האקדמית תל-חי.

תהליך הלמידה עסק בשאלה "מה מיצובה של התרבות בעיר קרית שמונה כעיר מחוז?" – בין הממצאים ניתן היה לראות, כי 88% מהתושבים רוצים שילדיהם יחשפו ליותר אירועי תרבות.

על מנת לענות על צורך התושבים, עלה בקרב הסטודנטים רעיון לפתוח קבוצה העשרתית וחווייתית, שמטרתה חשיפה והכרות עם תכנים שונים ומגוונים מעולם התרבות.

פרוייקט "תרבות בחינוך" שואף להטמיע תרבות כחלק ממערכת החינוך הפורמאלית ולהכירו לילדים באופן חווייתי ומהנה דרך ספרי ילדים, תוך הצגת מגוון תחומי אומנות ותרבות, כגון: תיאטרון, כתיבה, ציור, עיצוב וכדומה.

כל זאת כדי לחשוף ולהנגיש לתלמידים, מכל הקשת החברתית, את עולם התרבות וליצור זיקה לעולם תוכן זה, כבר מגיל צעיר בחברה הישראלית.

בשנה האחרונה עבד הפרויקט עם קבוצת הילדים מבית ספר "קורצ'אק", בתכנית המאגדת תכנים מעולם התרבות והאומנות, כדי לפתח את הדימיון, חדוות היצירה והעשייה של ילדים אלו. במהלך המפגשים, הילדים למדו על סיפורי ילדים בדרכים שונות ומגוונות – איירו ספר קצר, למדו את סיפורם של "עמי ותמי" והחליטו ליצור את בית הממתקים, כמיצג לעדלאידע הבית ספרית והאזורית עליו עבדו כקבוצה במשך מספר שבועות. מעבר לפעילות זו יצאו התלמידים למוזיאון הצילום, שם עברו סדנה חווייתית ודברים מעניינים נוספים, ונפגשו עם איש מקצוע לפעילות בנושא התיאטרון. במהלך כל הפעילות הושם דגש רב על הדינמיקה הקבוצתית והפיתוח האישי, תוך ניסיון להוות דוגמה אישית ולתת לכל ילד מענה על-פי צרכיו ורצונותיו.

כיום, עוסק הפרויקט בהרחבת הפעילות לבתי ספר נוספים ולמציאת כח עזר בהדרכת התלמידים.