אנשים | מערכת חשיפה לצפון | 28.05.2013

הכר את המרצה: ד"ר גדי ישי (בסינית 伊塞) / מור גולן

ד"ר גדי ישי ישב לשיחה קצרה ומפתיעה עם הסטודנטית הכי חברתית שלנו, מורן גולן. רוצים לדעת איך היה? קראו את הפוסט!

• מה אתה מלמד במכללה? תחום העניין שלי הוא התקבלות רעיונות מהמערב בעולם המחשבה הסיני. מלמד היסטוריה ופילוסופיה של סין. בנוסף, יש לי קורסים שנוגעים בנושאים כמו דתיות ואקולוגיה.
  • באיזה חוג/מסלול? החוג עליו אני נמנה ושאני מעורב בהקמתו, החוג ללימודי מזרח אסיה, נמצא כרגע בשנה הראשונה לפעילותו, לקראת השנה השנייה.
  • האם אתה מלמד לאורך כל התואר או רק שנה מסוימת? מלמד קורסים לכל אורך התואר, שנים א'-ג'.
  • מה היית ממליץ לסטודנטים פוטנציאליים המתלבטים לאיזה מסלול להירשם? לבחור במסלול לימודים שמדבר אל התחושות הפנימיות שלהם. החוג ללימודי מזרח אסיה מעשיר את הידע והיכולות שלנו באמצעות לימוד שפה והכרות עם תרבות שונה. הגישה שלי היא שלימוד יסודי מבטיח את עתיד הסטודנט. בצד המעשי, הלימודים בחוג שלנו משתלבים עם חינוך, שירותי אנוש, פסיכולוגיה, כלכלה וניהול, ועם המסלולים שמציע החוג הרב-תחומי. הלימודים בחוג מכוונים את הסטודנטים להתמצאות בתחום המזרח אסיאני ובכלל זה בעולם העסקי שלו.
  • מה הולך לצפות לי בשיעור שלך? מערכי השיעורים שלי משתנים לאור הניסיון שאני צובר, הלימוד הנמשך, ומתוך הקשבה לסטודנטים. חשוב לי לתת במה לקולות הסטודנטים ויחד עם זאת לקיים לימוד יסודי ומאומץ.
  • האם יש לך מסר להעביר לסטודנטים? מקווה לעודד את הסטודנטים ללמוד ביושר, לשלב קבלה עם נתינה, להרבות בשאלות ולפתח ביקורתיות.
  • ו… מה נופתע לגלות עליך? למשל, ששהיתי תקופה בבייג'ינג ולא ביקרתי לא בעיר האסורה ולא בחומה הגדולה. סיימתי את לימודי באוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 2000. במסגרת תכנית לימודי התואר השלישי למדתי באוהיו ארה"ב ובאוניברסיטת בייג'ינג. בימים אלו יוצא לאור באנגלית ספר שכתבתי על הפילוסופיה של השקפת החיים במחשבת סין המודרנית. בשנת 2008 התפרסם תרגום שלי לספרו של צ'יאן מו, מחשבות רגועות משפת האגם. בנוסף לכמה פרסומים נוספים.

2 תגובות בבלוג חשיפה לצפון

1. השאלון עם ארז שווייצר | קורא בספרים

[...] לא תורגם לשום שפה, פרט לעברית – מעשה ידיו של הד"ר גד ישי. הספר נכתב באמצע המאה העשרים ומנסה להתמודד על האיומים [...]

2. דרק דאגלס

תשומת הלב,

האם אתה ברצינות מחפש הלוואה להקים עסק או לשלם את החשבונות שלך? האם אתה נדחה על ידי הבנק או אחרים המלווים? דאגה לא יותר עבור אנחנו כאן כדי לתת לך את מה שאתה כבר מחפש ללא כל עיכוב או בעיה, אנא פנה אלינו באמצעות דוא"ל בהמשך לפרטים נוספים היום;

דואר אלקטרוני: easyloanfirm2020@gmail.com

בברכה