לימודים | מערכת חשיפה לצפון | 23.04.2013

רוצים ללמוד סמסטר או שנה בחו"ל בתוכנית חילופי סטודנטים?

אוניברסיטת חיפה מקדמת את נושא הבינלאומיות ומעודדת סטודנטים לקחת חלק בתוכנית חילופי סטודנטים וללמוד סמסטר באוניברסיטת Warsaw בפולין.

התורמים קרול ומרקוס ויינשטיין תרמו לאוניברסיטת חיפה מלגות עבור עידוד תוכנית חילופי סטודנטים באוניברסיטת חיפה.

הסטודנטים הנבחרים יזכו בחוויה בלתי נשכחת אשר תתרום להם בפן האישי, המקצועי והחברתי. התוכנית מיועדת לסטודנטים מן המניין לתואר ראשון ושני, באוניברסיטת חיפה.

2 מלגות בסך של כ-3,000$ כל אחת
לכיסוי הוצאות המחייה תוענקנה לסטודנטים הנבחרים
לתוכנית לשנת הלימודים תשע"ד!!!

היקף התוכנית: סמסטר (ברוב המקרים) – על הסטודנט/ית לסיים את לימודיו באוניברסיטת חיפה

אישורים: אישור הלימודים במסגרת תוכנית חילופי סטודנטים כפופה לאישור ראש החוג (הסטודנט/ית יהיה רשום כסטודנט/ית מן המניין באוניברסיטת חיפה).

תשלומים: הסטודנט/ית ישלם שכר לימוד מלא לתואר (לא כולל נלווים) לאוניברסיטת חיפה

הוצאות שצריך לקחת בחשבון: שכ"ל לאוניברסיטת חיפה, הוצאות טיסה, ביטוח בריאות, מעונות / שכר דירה, ציוד עזר לימודי, הוצאות מחייה, ויזה וכסף לבזבוזים.

הסטודנט/ית יחוייב בביטוח בריאות כמקובל באוניברסיטה המארחת: על הסטודנט/ית לדאוג לביטוח בריאות בחו"ל עד הגעתו/ה לאוניברסיטה המארחת.

תוכנית לימודים: קבלה לתכנית דורשת אישור של יועצי .B.A. / M.A מחוגי הלימוד על-מנת לוודא שהקורסים שהסטודנט/ית ת/ילמד באוניברסיטה המארחת ייחשבו ויוכרו כחלק מתכנית הלימודים אותה לומד/ת הסטודנט/ית באוניברסיטת חיפה.

דרישות סף: סטודנטים/ות מן המניין שהחלו את לימודיהם באוניברסיטת חיפה בעלי ממוצע ציונים של 80 ומעלה וסטודנטים לתואר שני.

• רמת פטור במבחן הפסיכומטרי, או סיום קורס אנגלית מתקדמים 2 המאפשרים לימודים באנגלית ברמה אקדמית
  • מודעות חברתית, אחריות, יחסי אנוש טובים ופתיחות ליצירת קשרים
  • נכונות לייצג את ישראל ואת האוניברסיטה
  • אישור החוג – אישור הלימודים במסגרת תוכנית חילופי סטודנטים כפופה לאישור ראשי החוגים בהם לומד/ת הסטודנט/ית

ועדת קבלה: בראש ועדת הקבלה יעמוד פרופ' חנן אלכסנדר, דקן הסטודנטים וראש בית הספר לתלמידי חו"ל יחד עם אנשי סגל אקדמי. ועדת הקבלה תזמן את המועמדים המתאימים לראיון אישי (הראיון יתקיים באנגלית) – החלטות הועדה תשלחנה למועמדים.
לאלו שהתקבלו, תישלח הודעה לחוגי הלימוד שלהם. סטודנטים שנענו בחיוב, יקבלו הנחיות לגבי המשך תהליך הרישום.

הגב' לילך ברקת, מרכזת התוכנית לחילופי סטודנטים בבית הספר לתלמידי חו"ל, תסייע לסטודנט/ית בהתאמת תוכנית לימודים אופטימאלית עבורו/ה, תקשר אותו/ה עם נציג/ת האוניברסיטה בחו"ל ותהיה בקשר עימו/ה עד לנסיעתו/ה ובזמן שהייתו/ה בחו"ל.

מומלץ לבדוק את תוכנית הלימודים באוניברסיטת Warsaw לפני הגשת המועמדות לתוכנית. סטודנט מתבקש שלא לפנות באופן עצמאי לאוניברסיטה.

סטודנט/ית שעבר/ה את וועדת הקבלה חייב/ת לעמוד גם בתנאים של האוניברסיטה המארחת ככל שתי/ידרש ולהתקבל אליה:

• יש למלא את טפסי ההרשמה במערכת הממוחשבת student application ולהגיש את הטפסים המתבקשים כגון: טופס בריאות, חיסונים, תצהיר חשבון בנק… לאחראית חילופי סטודנטים.
  • אישור מיועצי .M.A. / B.A בחוגי הלימוד לקורסים אליהם ת/ירשם.
  • יש להירשם במערכת הממוחשבת של האוניברסיטה בחו"ל לקורסים שבחרת ואושרו.
  • יש לעבור מבחן ידע באנגלית במידה ויידרש על ידי האוניברסיטה המארחת (TOEFL או IELTS)

פרטים נוספים:

• למעוניינים, ניתן למלא טופס הרשמה ולצרף את כל המסמכים המפורטים ללילך, מרכזת תוכנית חילופי סטודנטים בבית הסטודנט קומה 3 חדר 309 או למייל: lbareket@univ.haifa.ac.il
  • לפניות ושאלות וקבלת מידע נוסף ניתן לפנות במייל או בטלפון 04-8240745
  • ההרשמה תסתיים בתאריך ה-29 באפריל 2013