אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 23.04.2013

כנס מחקרי גליל ה-15: המחקרים חדשים של הגליל וסביבותיו

הכנס, אשר כבר הפך למסורת, שם לו ליעד לבחון את הזירה הגלילית בראייה רב-תחומית ובין-תחומית. הרעיון מאחורי הכנס הוא מתן במה למחקרים חדשים, שנעשו על הגליל או בגליל ולאפשר לאנשי אקדמיה בכירים, סטודנטים ואזרחים להיפגש ולהכיר. זו הזדמנות ייחודית להיות בכנס מדעי, מחקרי ולהכיר את הגליל ממספר זוויות.

כנס המחקרים החדשים בגליל ה-15, מתקיים גם השנה במכללה האקדמית תל-חי, בין התאריכים 30-29 באפריל 2013, החל משעות הבוקר ועד אחה"צ.

השנה יכלול הכנס תשעה מושבים מרתקים במגוון רב של נושאים, כולם פתוחים לקהל הרחב. בראש הכנס עומד פרופ' חיים גורן, אשר יחד עם הועדה המדעית שכללה את ד"ר ציונה גרוסמרק, ד"ר זאביק גרינברג, ד"ר יאיר זלטנריין וד"ר מוסטפא עבאסי, יצרו כנס עשיר בו משולבים מחקרים היסטוריים לצד מחקרים עכשוויים, מחקרים מעולם החברה והרוח לצד מחקרים מעולם המדעים והטכנולוגיה.

פרופ' חיים גורן: "זו השנה ה-15 שאנו מקיימים את הכנס אשר מיצב עצמו ככנס חשוב ומקיף הן בעולם המחקר והן בקרב קהל השומעים. ההרצאות פתוחות לקהל הרחב ואינן כרוכות בתשלום, נשמח לראות, את תושבי הצפון ואת הסטודנטים, לוקחים בהן חלק".

האזינו לראיון, שנתן פרופ' גורן בתוכנית "רוח צפונית", ברשת ב', לקראת הכנס >

בכנס ייקחו חלק מיטב המומחים והחוקרים בארץ אשר יציגו את מחקריהם בתחומים רבים הקשורים לגליל ולסביבותיו:

יום ראשון:

• מושב ראשון - הרצאתו של פרופ' ישראל ברטל מהאוניברסיטה העברית בירושלים אשר תעסוק בכתיבתו של יצחק בן צבי על דונה גרציה: 'ציונות והיישוב היהודי בגליל בטרם ציונות'.
  • מושב השני - נושאי חומרי הדברה, אטמוספירה ואדם בעמק החולה ובמקביל אליו יתקיימו עוד שלושה מושבים: 'קהילות בשינוי בפריפריה הצפונית, אתרים פרה-היסטוריים מסביב לכינרת' ומושב שיעסוק במעבר מכתיבה מוקדמת להיסטוריה מבוססת.
  • מושב שלישי - יוצגו פוסטרים של עבודות סמינריוניות מצטיינות של סטודנטים במכללה.
  • מושב רביעי - 'האמנות הנוצרית בנצרת' / במקביל אליו יתקיים מושב נוסף – 'תולדות החינוך הכפרי בגליל'.
  • מושב חמישי - 'הכרמים בגליל' (יינעל את היום הראשון של הכנס) / במקביל אליו יתקיימו שני מושבים נוספים: 'חקר המערות בגליל' וב-קתדרה ללימודי תולדות קק"ל באוניברסיטת בן גוריון.

יום שני:

• מושב שישי - מחקרים חדשים המתבצעים במיג"ל / שלושה מושבים מקבילים יתמקדו בנושאים הבאים: החוג לעבודה סוציאלית, תל-חצור ומדד הפריפריה.
  • מושב שביעי - יוקדש לזכרו של מייק לבנה ז"ל ובמסגרתו יוצגו שלוש הרצאות: על עגורים, על סנונית הרפתות ועל שדמית אדומת כנף / במקביל למושב זה יתקיימו שני מושבים נוספים: סיפורים גליליים בספרות חז"ל והמעבר מחאלסה לק"ש.
  • מושב שמיני - יתקיימו ארבעה מושבים מקבילים: ניהול המערכת ההידרולוגית והאקולוגית באגם הכינרת; מושב הקרן הקיימת לישראל; מושב המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל ; האגודה להיסטוריה של הרפואה.
  • מושב תשיעי - את הכנס ינעלו ארבעה מושבים מקבילים: ניהול ושיקום בתי גידול לחים; בין מרכז לפריפריה גלילית; המועצה לשימור אתרי מורשת; חיי היום-יום בגליל בראשית המאה ה-20.

הכניסה חופשית!