לימודים | מערכת חשיפה לצפון | 10.04.2013

הכירו את: "אנסמבל תל-חי" // עמית שריג

"נכנסתי לחדר החזרות של הלהקה בשקט מופתי (כדי לא להפריע חלילה לסולו החליל של אבנר), עמדתי על מפתן הדלת, וכשסיים לנגן ראיתי לנכון למחוא כפיים. הלהקה בתגובה הביטה בי בתימהון שהבהיר לי, שעליי לפחות להציג את עצמי, אם אני כבר מפריע לחזרות…"

אז איך הכל התחיל?

המכללה הפיצה מייל לסטודנטים בתחילת השנה בנוגע להקמת אנסמבל מוזיקלי, וכל מי שרצה היה מוזמן לתאם ולגשת לאודישן. נגמרו האודישנים, נבחרו השבעה, והיה חסר רק מנהל ללהקה. בנקודה הזאת, יהודית ממשרד הדיקנט פנתה לטל.

טל שובל, רכז הלהקה: "קיבלתי טלפון מיהודית ממשרד הדיקנט, והיא אמרה לי – 'אנחנו רוצים להקים את האנסמבל, אבל אין מי שינהל אותו. אני רוצה שתיקח על עצמך את האחריות'. היא נתנה לי את הרשימה של מי שנבחר באודישנים, ואמרה לי – 'אלה החבר'ה, תתחילו לעבוד'" – בתוך שבועיים מהקמת הלהקה, הופיעו חבריה בפעם הראשונה באירוע הפתיחה של מרכז ההעשרה של פר"ח, בו ביצעו את "מכתב לאחי", שירם של עילי בוטנר וקובי אפללו, ואת מחרוזת שיריו של יוני רכטר, "הכבש ה-16".

האווירה ששררה בחדר הייתה מיוחדת ונעימה, והעידה על הרכב יוצא דופן של אנשים. חברי הלהקה ובמיוחד אבנר, שנראה כמי שבוער בו הנושא עוד בטרם שוחחנו, מאמינים, כי יש להקדיש יותר מקום למוסיקה בתל-חי ובאקדמיה באופן כללי. לא הופתענו, בכל זאת מוזיקאים. לדבריהם, ניתן וכדאי לשלב את תחום המוסיקה במכלול קורסי הרוח, ולהעשיר את מסלול הלימודים של כל סטודנט, בכל מסלול.

אבנר: "למה יש לנו קורס רוח בכל מסלול? זה נובע מהאימרה שאדם אינטלקטואל הוא רחב אופקים. עם השנים זה הצטמצם ל-2 נקודות קורס רוח חובה, כלומר היאמרה היום היא 'תהיה אינטלקטואל, אבל ב-2 נקודות זכות'. יש קורסי רוח, אבל יש איזושהי התעלמות ממאות שנים של התפתחות מוזיקלית. ניקח לדוגמא את המוסיקה הקלאסית המערבית – יש כאן גם התפתחויות טכנולוגיות, מי שהוא מתמטיקאי טוב קרוב לוודאי יהיה גם מוזיקאי טוב, במיוחד מתופף טוב, זה גם פועל על אותם איזורים במוח. יש התפתחות של מוסיקה מבחינת מדע, פיתוח כלים, חקר המוסיקה, עם תיאוריות אדירות על איך הדברים עובדים, פילוסופיות מאחורי הרמוניות. יש המון מה ללמוד מזה".

ירדנה: "כיף לנו לנגן יחד, פגשנו אנשים, שלא היינו פוגשים אם זה לא היה כאן".

טל: "קודם כל אנחנו אנסמבל. אנסמבל זה הרכב שעובד במשותף, שאין לו מנהל, כל אחד יכול לתת את הסיי (אימרה) שלו. חוץ מהדיקטטורה של צרי".

אבנר: " האמת? איך שאתה הולך טל יתחיל לצעוק עלינו".

ירדנה: "'אני לא אאשר לך את השעה הזאת!'".

צרי: "אני אהבתי את 'היד החסרה של טרומפלדור'".

טל שובל: "אני לא בטוח שהמכללה תאשר את זה".

שאלתי את חברי האנסמבל כיצד הם רואים את עצמם יותר: להקה צבאית, מקהלת בית ספר, להקת בית בטוק-שואו? הם דווקא זרמו עם האפשרות השלישית. מתן אישר וניגן את סולו הנשיפה האגדי מתוך הפתיח של "הראשון בבידור" עם דודו טופז. תודה מתן! שנים אני מחפש את הקטע הזה.

טל שובל: "עכשיו אנחנו עובדים על יום הזיכרון. היום בדיוק חזרתי מפגישה ואנחנו נהיה התכנית האומנותית בכינוס חבר הנאמנים של המכללה שיערך במאי".

מרבית חברי הלהקה מסיימים ללמוד השנה, ואחת ממטרותיהן עד אז היא לחשוף את הלהקה לסטודנטים בתל-חי, ע"מ שיוודעו לאחת המלגות היותר מגניבות שקיימות, אם לא המגניבה מכולן – "יש אפשרות לקבל מלגה ולעשות משהו, שאתם אוהבים, אם אתם אוהבים לעשות מוסיקה".

בסופו של דבר אנחנו מדברים כאן על הווי, הדבר הנפלא הזה שהופך "מכללה" ליותר מסתם מקום שלומדים בו, זה שמוודא שאף אחד מאיתנו לא מחמיץ את שנותיו היפות ביותר בזמן שהוא "עושה תואר". חובבי מוסיקה מוכשרים, הרי מכם לא חסר לנו במכללה, לכו על זה.

קבלו את אנסמבל תל-חי:

על הטרומבון – מתן בוגיסקי: יליד 86'. סטודנט שנה שלישית למדעי הסביבה.במקור מפתח תקוה כיום מתגורר בקריית שמונה ובמעין ברוך לסירוגין. בוגר קונסרבטוריון למוסיקה פתח תקוה. במהלך השנים ניגן מתן בתזמורת פתח תקוה עמם הופיע בארץ ובחו"ל. מתן היה חבר בהרכב חברים אשר הופיעו כ"מחממים" בבארבי ת"א.

על החליל הערבי (ניי) והמפוחית - אבנר פיפרברג: יליד 80'. סטודנט שנה שלישית למדעי הסביבה. במקור ממושב שדה ניצן, כיום מתגורר בכפר יובל. בעל רקע אקדמי במרכז למוסיקה "מן המזרח" בירושלים. אבנר היה תלמידו של הנגן הידוע, אלברט אליאס מנגני תזמורת רשות השידור.

על הקלידים ועיבוד מוסיקלי - צרי בריקנר: יליד 88'. סטודנט שנה שלישית למדעי התזונה. באר- שבעי במקור, כיום מתגורר בקרית שמונה. מורה לפסנתר, בוגר קונסרבטוריון למוסיקה באר שבע כולל שירות סדיר בתזמורת המנדולינות של העיר. צרי בעל רקע רחב בנגינה והלחנה במסגרות שונות ומגוונות. לשעבר פסנתרן הבית של "הטחנה" במטולה.

על הכחון – דוד רונן: יליד 85'. סטודנט שנה שניה לזאוטכנולוגיה (שנה שלישית במכללה), נולד וגדל בגבעת שמואל וכיום מתגורר בבית הלל. דוד בוגר תיכון "תלמהילין"במגמת ג'אז ומנגן תופים מגיל 12. במהלך השנים ניגן דוד בהרכבים שונים ומגוונים בסגנונות שונים.

על המיקרופון – ירדנה גיטלמן-כהן: ילידת 81'. סטודנטית שנה רביעית לחינוך. בת מרום גולן מהולדתה ועד היום. ירדנה בעלת בגרות במוסיקה, בוגרת צוותי בידור באילת, בעלת רקע אקדמי של שנתיים בבית הספר הגבוהה למוסיקה "רימון". בנוסף לאלה משמשת ירדנה כאמא (וסטודנטית) משרה מלאה.

על המיקרופון ורכז האנסמבל - טל שובל: יליד 85'. סטודנט שנה רביעית לחינוך ורב-תחומי, מהרצליה במקור, כיום מתגורר בק"ש ובהרצליה במקביל. טל בוגר מגמת תיאטרון בתיכון "אלון", ובוגר להקת הנוער הייצוגית של רמת השרון. במסגרת חברותו בלהקה עבד עם מנהלים מוסיקליים מוכרים ביניהם: דני רובס, אוהד חיטמן, טל בלכרוביץ' ועוד.

על הגיטרה – טל הלר: יליד 86'. סטודנט שנה שניה לעבודה סוציאלית, במקור מאילת כרגע גר בקיבוץ הגושרים. טל מנגן על כינור, גיטרה ותופים, בוגר מגמת מוסיקה 5 יח"ל, ורסיטל בתופים 5 יח"ל. בשנת 2012 היה חבר בהרכבה יהודי-ערבי של המרכז לשלום ודמוקרטיה.

רוצים להזמין אותם להופעה?
פנו לטל שובל 052-8451227