אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 19.03.2013

זמן ומרחב: אתגרי קיימות במחקר חברתי ואקולוגי ארוך טווח

ב-14 במרץ 2013, התקיים במכללה האקדמית תל-חי כנס "זמן ומרחב: אתגרי קיימות במחקר חברתי ואקולוגי ארוך טווח", אשר הכנס התקיים במסגרת החטיבה לקיימות בחוג הרב-תחומי בשיתוף עם החוג למדעי הסביבה.

לדברי מארגנת הכנס, ד"ר תמר אריאלי: "הכנס עסק במחקר בינתחומי כיוצר מפגש בין המרחב האקולוגי למרחב החברתי, תוך התמקדות באזורי פריפריה בכלל ובגליל העליון בפרט. הכנס היווה במה למפגש ייחודי בין סטודנטים מקמפוס מזרח ומערב ועיקר ההצלחה שלו היה היכולת לנגוע בהיבטים בינתחומיים, אקולוגיים וכן חברתיים ופילוסופיים, של הפיתוח הסביבתי בפריפריה".

בכנס השתתפו כמאה סטודנטים ומספר תושבי הגליל. הדוברים המרכזיים בכנס היו פרופסור יוסי יונה, מהחוג לחינוך באוניברסיטת בן-גוריון, ופרופסור אהרון אליסון, שהגיע מאוניברסיטת הארוורד.

מרצים אלו, הנחשבים לחוקרים מובילים בתחומי המחקר החברתי והאקולוגי, מעורבים במחקר ומצויים בדיאלוג מתמשך עם סטודנטים ומרצים במכללה, והיתה זו הזדמנות מצויינת לחזק את הקשר הזה.