לימודים | מערכת חשיפה לצפון | 19.03.2013

סטודנטיות מתל-חי זכו בפרסים מטעם פורום הגבריות הישראלי

המגמה ללימודי גבריות בתוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף עם פורום הגבריות הארצי, הכריזו בשנת 2012 על תחרות ארצית לעבודות אשר עסקו בחקר הגבריות והוגשו כעבודה סמינריוניות או כעבודות גמר בקורסי .B.A בכל המוסדות להשכלה גבוהה בארץ ומכל הדיסציפלינות והמתודות במדעי הרוח והחברה.

המגמה ללימודי גבריות בתוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף עם פורום הגבריות הארצי, הכריזו בשנת 2012 על תחרות ארצית לעבודות אשר עסקו בחקר הגבריות והוגשו כעבודה סמינריוניות או כעבודות גמר בקורסי B.A בכל המוסדות להשכלה גבוהה בארץ ומכל הדיסציפלינות והמתודות במדעי הרוח והחברה.

ד"ר דני קפלן , ראש המגמה ללימודי גבריות באוניברסיטת בר-אילן, מתאר את ההיענות הרבה בהגשת העבודות לתחרות: "לשמחתינו ולהפתעתנו בהתחשב בראשוניות התחום הוגשו מגוון רחב של עבודות ורבות מהן היו באיכות טובה מאוד".

לאחר דיונים ממושכים בקרב צוות השופטים הוחלט כי:

הפרס הראשון הוענק לעבודתה של שרון שטיינר, אשר הוגשה במסגרת קורס "שיטות מחקר-איכותני", בהנחיית ד"ר יעל השילוני-דולב במכללה האקדמית ת"א. העבודה בוחנת את מרכיבי ההומור במגזין לגברים "בלייזר" באמצעות ניתוח שיטתי מזווית סמיוטית ומעלה תובנות מקוריות. מהעבודה עולה, כי דרך מנגנוני ההומור יוצר המגזין חלופה סמלית לאחוות גברים צבאית תוך יצירת תחושת סולידיות בין קהל קוראים, סביב מודל חלופי לגבריות ישראלית הגמונית, מודל חמקמק, שטחי ופחות הישגי ובו-זמנית אקסקלוסיבי וממדר אחרים לא פחות מהמודל ההגמוני.

הפרס השני הוענק לגב' אורטל בארי, סטודנטית המכללה האקדמית תל-חי, שעבודתה עסקה בקשר בין חיברות מינית, החפצה מינית והטרדה מינית. במסגרת מחקר כמותני, שכלל מדגם של 189 גברים, נמצא כי הפנמת אידיאולוגיה גברית מסורתית, בקרב גברים, מתואמת עם מרכיב קוגניטיבי של מוכנות להתייחס לנשים כחפצים מיניים. מוכנות זו נמצאה כגורם מתווך, שמעודד התנהגות מטרידה מינית כלפי נשים. העבודה הוגשה במסגרת סמינר מחקר על "מגדר ובריאות הנפש" בהנחייתה של ד"ר אביגיל מור, ראש המקבץ ללימודי מגדר, בחוג ללימודים רב-תחומיים במכללה. עבודה זו רשמה הישג מרשים נוסף – ממצאי המחקר הורחבו והתקבלו לפרסום בכתב העת המכובד "סוגיות חברתיות בישראל".

הפרס השלישי הוענק לגב' רחל רז, סטודנטית המכללה האקדמית תל-חי, שניתחה הבניית גבריות בקרב גברים רווקים בגילאי ה-40 שגדלו ונשארו בחברה הקיבוצית. העבודה הציגה ניתוח נרטיבי ביקורתי תוך פענוח מעניין של השקפות המרואיינים ומשמעותיהן התרבותיות המורכבות. העבודה בוצעה במסגרת הקורס "גבריות בעידן המודרני" בהנחייתו של מר ירון שוורץ שגם הוא מרצה במקבץ ללימודי מגדר בחוג ללימודים רב-תחומיים במכללה.