אקטיביזם | מערכת חשיפה לצפון | 07.03.2013

אסיפות מחאה נגד הקיצוץ בתקציבי מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל!

משלבים ידיים: על רקע הכוונה לקצץ בתקציבי מערכת ההשכלה הגבוהה, לראשונה: הנהלות האוניברסיטאות והמכללות, התאחדות הסטודנטים הארצית והסגלים האקדמיים והמנהליים, מתאגדים יחד בצעד ראשון במערכה לשמירה על עתיד ההשכלה הגבוהה בישראל.

על רקע כוונת הממשלה לקצץ שוב ובאופן דרמטי בתקציבי ההשכלה הגבוהה, חברו יחד, הנהלות כל האוניברסיטאות והמכללות, התאחדות הסטודנטים הארצית וכל ארגוני הסגל האקדמי לדרוש המשך השקעה במערך ההשכלה הגבוהה על-פי המתווה של הממשלה היוצאת, להיערך ולמנוע אפשרות של קיצוץ במערכת ההשכלה הגבוהה.

ביום שלישי, ה-12.03.13 במהלך שעות הבוקר והצהריים יתקיימו באוניברסיטאות ובמכללות ברחבי הארץ עצרות מחאה והסברה, במהלכן תתקיים הפסקת לימודים בת שעתיים – זו פעם ראשונה בה התאגדו כל הגופים בכל הרמות למהלך משותף למניעת קיצוץ תקציבי בהשכלה הגבוהה.

ראש ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה), ראש ועד ראשי המכללות (ור"מ), נשיאי האוניברסיטאות והמכללות, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, יו"ר אגודות הסטודנטים, יו"ר המועצה המתאמת של הסגל האקדמי הבכיר ויו"ר פורום ועדי העובדים המנהליים באוניברסיטאות, פנו במכתב לסטודנטים, ולחברי הסגל האקדמי והמנהלי, בו קראו להם להגיע לאסיפות ולהביע מחאתם כנגד הכוונה לקצץ בתקציבים.

"כל פגיעה תקציבית בתוכנית עליה התחייבו הות"ת ומשרדי החינוך והאוצר, תחזיר אותנו שנים לאחור! ההשלכות יורגשו הן בכיתות הלימוד והן במעבדות המחקר, הן במדעי הרוח והחברה והן במדעי הטבע", נאמר במכתב. עוד נכתב כי "במקרה של קיצוץ, סטודנטים עתידיים יוותרו מראש על קריירה אקדמית, חוקרים צעירים יוותרו על המשך המחקר בארץ ויתורו אחר הזדמנויות בחו"ל, חוקרים שכבר עשו זאת ימאנו לשוב, ויכולתנו כמדינה וכחברה להתמודד עם העתיד והאתגרים שהוא צופן בחובו תיחלש עד מאוד. לאחר שנתיים וחצי של עמידה בתכנית ותוספת משאבים למערכת ההשכלה הגבוהה אנו ניצבים בפני איום ממשי על המשך יישומה!"

אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים: "האוצר והממשלה קיצצו בעבר בתקציבי מערכת ההשכלה הגבוהה והביאו לקריסתה של המערכת ולפגיעה בצמיחה. קיצוץ נוסף בתקציב יהווה טעות חמורה, שתפגע בהנגשת המערכת לכלל האוכלוסיות, והסטודנטים נערכים כבר כעת על מנת למנוע אפשרות כזו".

פרופ' מנחם בן-ששון, יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות: "אם יוחלט לבצע קיצוץ, זו תהיה פגיעה קשה ונוספת במערכת ההשכלה הגבוהה המוכה. חוסנה המדעי, הטכנולוגי והתרבותי של המדינה, הוא צורך ונכס אסטרטגי קיומי. הקיצוץ משמעו לא רק הרס המחקר וההשכלה הגבוהה ופגיעה קשה בסטודנטים, אלא פגיעה במשאב החשוב ביותר של מדינת ישראל – העתודה האנושית שלה. ממשלה אחראית, לא זו בלבד שלא הייתה מחליטה על קיצוצים, אלא הייתה מבינה את הסכנה העומדת לפתחנו, ומזרימה כספים להחייאת המערכת. אנו קוראים לממשלה שלא לממש את האיום ולחזור בה מכוונתה לקצץ במחקר ובמערכת ההשכלה הגבוהה".

פרופ' יונה חן, יו"ר ועד ראשי המכללות הציבוריות: "ור"מ קורא לאחד כוחות באקדמיה בישראל ולמנוע פגיעה קשה, לשנים רבות, בתשתית ההון האנושי והמחקרי בישראל, בעקבות הקיצוץ המתוכנן. הצעת הקיצוץ התקציבי היא חסרת אחריות ותהיינה לה השלכות שליליות משמעותיות על מערך המחקר וההוראה במוסדות להשכלה גבוהה. על כן, אנו דורשים בכל תוקף להסיר את הצעת הקיצוץ התקציבי מסדר היום הציבורי".

פרופ' מנחם בן ששון, יו"ר ור"ה: "לא נאפשר פגיעה אנושה במחקר ובהשכלה הגבוהה. המחקר והסטודנטים הם עתידה של מדינת ישראל".

פרופ' יונה חן, יו"ר ור"מ: "ור"מ קורא לאחד כוחות באקדמיה בישראל ולמנוע פגיעה קשה בתשתית ההון האנושי, המקצועי והמחקרי בישראל בעקבות הקיצוץ המתוכנן".

אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים: "כבר הוכח בעבר כי פגיעה בהשכלה הגבוהה היא טעות קשה שפוגעת בצמיחה של המשק. הסטודנטים נערכים כבר כעת למנוע אפשרות כזו".

עצרות ההסברה יתקיימו במוסדות הבאים:

• אוניברסיטת ת"א יחד עם מכללת שנקר – 12:30-11:30
  • האוניברסיטה העברית בירושלים – 13:30-12:30
  • אוניברסיטת חיפה – 14:00-12:00
  • הטכניון – 11:30-10:30
  • אוניברסיטת בר אילן ו-אוניברסיטת בן-גוריון – 10:00-09:00
  • המכללה האקדמית תל-חי
  • מכללת צפת
  • המכון הטכנולוגי בחולון (HIT)
  • מכללת ספיר
  • מכללת סמינר הקיבוצים
  • מכללת לוינסקי