אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 02.01.2013

"גליל משפיע": הכנס הראשון בנושא הפריפריה לקראת הבחירות

המכללה האקדמית תל-חי פתחה את יומה הראשון של שנת 2013, עם כנס פריפריה ביוזמת התנועות "מתפקדים" ו-"עורו" והתאחדות הסטודנטים, אשר חברו יחד לטובת קמפיין ארצי להעלאת רמת המעורבות של הציבור במערכת הבחירות ועידוד ההצבעה. האירוע שנערך בהנחייתו המרשימה של מנכ"ל המכללה, יוסי מלכה, זכה להצלחה גדולה מאוד ומאות סטודנטים ותושבי הצפון לקחו בו חלק.

המכללה האקדמית תל-חי פתחה את יומה הראשון של שנת 2013, עם כנס פריפריה ביוזמת התנועות "מתפקדים" ו-"עורו" והתאחדות הסטודנטים, אשר חברו יחד לטובת קמפיין ארצי להעלאת רמת המעורבות של הציבור במערכת הבחירות ועידוד ההצבעה. האירוע שנערך בהנחייתו המרשימה של מנכ"ל המכללה, יוסי מלכה, זכה להצלחה גדולה מאוד ומאות סטודנטים ותושבי הצפון לקחו בו חלק.

בכנס השתתפו:

• ציפי לבני, יו"ר "התנועה"
  • שרת החינוך והתרבות, לימור לבנת, "הליכוד ביתנו"
  • ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג, "העבודה"
  • מאיר כהן, "יש עתיד"
  • ד"ר באסל גטאס, "בל"ד"

האזינו לכתבתו של עידן אבני על הכינוס של נציגי המפלגות ב"יומן הבוקר" רשת ב'

יו"ר "התנועה" ציפי לבני - "יש תהליך של מדינה בהקצנה וברית של קיצונים המוליכים את ישראל למקום בעייתי מאוד בעולם", והוסיפה כי – "מדובר בקבוצה המורכבת מאידיאולוגיה של ארץ ישראל ואידיאולוגיה דתית קיצונית המעוניינת להוביל אותנו למדינת הלכה. אלה מעוניינים להוביל מהלכים בהם מי שקובע הוא הרב ולא המחוקק".

השרה לימור לבנת הבהירה בתחילת דבריה - "מדינת ישראל הוקמה להיות בית לעם היהודי וודאי לא הוקמה להיות מדינת כל אזרחיה", כאשר בתגובה קראו סטודנטים ערבים בקהל לעברה: "פאשיסטית!". והמשיכה ומנתה את פעולות הממשלה למען הפריפריה: "בדרך לכאן עברתי בלא מעט צמתים ומחלפים, שאני זוכרת, שרק לפני כמה שנים היו בהם פקקים ועומסים. כיום, בעקבות השקעת הממשלה הביאה לשינוי משמעותי. כמו כן, ראש הממשלה חנך רק לאחרונה את הרכבת בבית-שאן תחת הרעיון של קירוב המרכז והפריפריה".

ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג התייחס בדבריו לאישור הקמת האוניברסיטה באריאל - "אם הממשלה מוצאת תקציב לעוד אוניברסיטה באריאל במקום להשקיע באוניברסיטה בגליל, זה אומר משהו על גישת הממשלה לפריפריה". הרצוג קרא להמשיך ולמצוא מנופים לפיתוח הפריפריה באומרו – "התיירות היא מנוף אחד חשוב לפריפריה, אך אפשר גם להפוך את הגליל למרכז אקדמי גדול, שימשוך צעירים לפריפריה".

מאיר כהן, מועמד מפלגת "יש עתיד" וראש עיריית דימונה, התייחס למצב הבריאות בפריפריה - "זו לא גזרה משמיים שתינוקות מתים בפריפריה יותר מאשר במרכז ושתוחלת החיים נמוכה יותר. ברוב הפריפריה מי שצריך רופא בשעות הלילה נתון לחסדי שמים. כיום המצב הוא שהמדינה לא מסייעת מספיק בנושא ומי שמעוניין לקדם פרויקטים תלוי בפילנתרופיה". כהן הוסיף ודיבר גם על העדיפות הלאומית: "מדוע תעשיינים ביקנעם מקבלים את אותם התנאים שמקבלים בקרית שמונה? מי יגיע במצב כזה לקרית שמונה? צריך לתקן מיד את העוול הזה".

ד"ר באסל גטאס, ממפלגת בל"ד, דיבר על מצבו של המיעוט הערבי - "עבורנו אין דבר כזה פריפריה, כי היא פשוט אנחנו והיא המולדת שלנו. בכל הנוגע למדיניות הממשלה בנושא הפריפריה אנחנו מודרים באופן עקבי. כיום בגליל יש חלוקה גיאוגרפית-אתנית, עד כדי כך שישנם אפילו כבישים, שבעולם עלולים לקרוא להם כבישי אפרטהייד".

1 תגובה בבלוג חשיפה לצפון

1. אמיר

תודה לאל שהבחירות האלה נגרמו הזיהום הסביבתי והלכלוך שנגרמו עקב כל שלטי החוצות הללו זה מטורף…שמחתי לראות שזה נגמר ועכשיו ניתן לחזור לשיגרה אחרי המון עבודה קשה של ניקיון.
    אמיר רונשטיין.