לימודים | מערכת חשיפה לצפון | 10.12.2012

יוצאים מהמגירה: קורס כתיבה יוצרת בחטיבה ללימודי חוץ בתל-חי

בכתבתה של רותי קריק שהתפרסמה ב"מידע 8" יוצא לאור שיתוף הפעולה הפורה של החטיבה ללימודי חוץ במכללה האקדמית תל-חי בשיתוף "הוצאה גלילית", הוא קורס כתיבה יוצרת בניצוחה של הסופרת שרה חפרי-אפלל.

לפרטים נוספים ולהרשמה לקורס לחצו כאן

בקרוב עומד להפתח קורס כתיבה יוצרת בחטיבה ללימודי חוץ בתל-חי. הקורס מיועד למי שהכתיבה בוערת בו, ויכלול סדרת מפגשים במתכונת של סדנה בהנחיית הסופרת שרה חפרי-אפלל, זוכת פרס ראש-הממשלה ובהשתתפות מרצים אורחים.

ייחודו של הקורס הוא בכך שבנוסף לעיסוק המרתק בעולמם של טקסטים, מבנים ספרותיים וטכניקות כתיבה, יתקיימו גם מפגשים עם אנשי מקצוע מתחום המו"לות שיחשפו את הכותבים לתהליכי הוצאה-עצמית לאור וכן סדנאות וסיורי-יצירה בהשראת אמנים בגליל.

בין התכנים בקורס: המוטיבציה לכתיבה – הרצון, הצורך, ההחלטה והיישום. נושאי הכתיבה – מהטריוויאלי של חיי היומיום ועד למסתורי ולנשגב. כיצד כותבים – התבוננות וטכניקת תיאור, מהעין אל הלב, מהלב אל היד ולמקלדת המחשב. אומנות האשליה – כיצד בודים מציאות אמינה ואיך ממציאים חלום ופנטזיה. יסודות ומבנים ספרותיים – שיטות לבניית עלילה ולאפיון דמויות בדויות.

הקורס יעניק למשתתפיו כלים תכליתיים, מתוחכמים ועכשוויים לעבודה עם טקסטים, יעשיר את עולמם במפגש בלתי אמצעי עם עולם הספרות, העיתונות, העריכה והמו"לות. המפגשים השבועיים יתקיימו במהלך סמסטר א', בקבוצה קטנה ואינטימית ובליווי אנשי הוצאת ספרים שיעמדו בהמשך הדרך לרשות המשתתפים ויחשפו את "אחורי הקלעים" של התעשייה.

"האדם הכותב" – כל מי שרואה בכתיבה כלי יצירתי לביטוי עצמי – ימצא בקורס עניין רב בזכות התכליתיות שבו ודרך הלמידה של טכניקות הכתיבה תוך כדי התנסות. גם מורים, אנשי חינוך, עורכי דין, אנשי תקשורת ועיתונות, סטודנטים ותלמידים, ימצאו בקורס עניין ותועלת רבים שיעניקו להם כלים חדשים ודרכים להתחבר לשאיפותיהם בתחום הכתיבה, תוך חידוד המודעות לנדבך הלשוני והתחבירי, פיתוח כלים לחשיבה יצירתית ועבודה נכונה על המבנה הסיפורי והעלילתי. העבודה בקורס תתבצע בשיטה של הרצאה – התנסות מעשית – משוב חוזר.

המרצה: הסופרת שרה חפרי אפלל מתגוררת בגליל, בעלת תואר שני מהאוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה למדעי הרוח. ספרה הראשון, "גברתנו של המגדל" (1996, ספריית הפועלים) זכה בפרס לספרות ביכורים של המועצה לתרבות ואמנות. חיברה את "שושנה" (1999, זמורה-ביתן) ו"מה שידעה השמש" (2006, ידיעות אחרונות). זוכת פרס ראש הממשלה לסופרים עבריים בשנת 2004.

הקורס הוא שיתוף פעולה ייחודי ומוצלח בין הוצאת הספרים למכללה האקדמית תל-חי.

"הוצאה גלילית" היא הוצאת ספרים חדשה שנוסדה באצבע הגליל (2010) על ידי העורך חיים בלוצרקובסקי (בלוצר) והעיתונאית אורנה ריין. ההוצאה שמה לה למטרה לקדם את חיי הספרות והתרבות באצבע הגליל.

לפרטים נוספים: חיים 054-7719807

להרשמה: 1-800-78-0808