אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 11.09.2012

ביקור מליאת מועצה אזורית גליל עליון בתל-חי

"אנחנו גאים מאוד במכללה האקדמית תל-חי, שתרומתה לאזור אדירה, בעיקר בשני תחומים: היא בעלת אוריינטציה קהילתית גבוהה מאוד וזאת ניתן לראות בעשייה הרבה ובמעורבות הגדולה בתוך הקהילות השונות כאן בגליל…", מתוך דבריו של ראש המועצה האזורית גליל עליון.

ביקור חברי המליאה, במכללה האקדמית תל-חי, החל בסיור בקמפוס מזרח של המכללה. לאחר מכן, התכנסו כל המשתתפים בחדר הישיבות, שם בירך נשיא המכללה, פרופ' יונה חן, את חברי המועצה והביע את שמחתו על קיום ישיבתם החודשית במכללה - "שיתוף הפעולה בין המכללה והמועצה נמשך כבר למעלה מ-26 שנה, עת כיהן אהרון וולנסי כמנכ"ל המכללה ולאורך כל שנות כהונתו כראש המועצה. שיתוף פעולה זה מוצלח ופורה ומקדם אינטרסים חשובים המשותפים לגליל כולו".

בהמשך דבריו הציג נשיא המכללה את מבנה המכללה, הפקולטות והחוגים הנלמדים בה, מספרי הסטודנטים וכדומה.

מנכ"ל המכללה, יוסי מלכה סיפר למשתתפים על הפעילות הענפה של המכללה לטובת פיתוח הגליל – "אנחנו מזהים חסמים וחולשות ומנסים ליצור תכניות משותפות, גם עם הגורמים הרלוונטיים ברשות המקומית וגם עם משרדי הממשלה, במטרה לקדם ולפתח את האזור". והוסיף כי "המרכז האקדמי לנוער המשרת למעלה מ-5000 תלמידי תיכון מכל האזור, הוא דוגמא טובה לכך. המכללה זיהתה את המצוקה הקיימת באזור בכל הקשור ללימוד מקצועות המדעים ונותנת לכך מענה באמצעות הפעילות המאסיבית הנעשית בשיתוף עם כל בתי-הספר התיכוניים בגליל".

ראש המועצה, אהרון וולנסי, הודה למכללה על האירוח מאיר הפנים ואמר: "אנחנו גאים מאוד במכללה האקדמית תל-חי, שתרומתה לאזור אדירה, בעיקר בשני תחומים: היא בעלת אוריינטציה קהילתית גבוהה מאוד וזאת ניתן לראות בעשייה הרבה ובמעורבות הגדולה בתוך הקהילות השונות כאן בגליל ובנוסף צריך לזכור שהמכללה היא המעסיק הגדול ביותר בגליל המזרחי ובמקום פריפריאלי, יש לכך חשיבות גדולה. מעבר לכך זו מכללה אקדמית מעולה ואני מברך על הבחירה להקים מכללה מצטיינת ולא זנב של אוניברסיטה. יש לנו, למועצה אזורית גליל עליון, זכות גדולה בכך שאנחנו אלה שהולדנו את המכללה הזו ואת מכון המחקר מיג"ל".