מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 05.09.2012

החטיבה ללימודי חוץ: הקשר שבין תעסוקה, קהילה ואקדמיה

המסלול ללימודי חוץ במכללה האקדמית תל-חי גדל ומסתעף משנה לשנה ומשפיע בצורה ישירה על המרקם החברתי, הדמוגרפי והכלכלי באצבע הגליל בפרט ובאזור הצפון בכלל.

במכללה האקדמית תל-חי לומדים מעל 3,000 סטודנטים לתארים אקדמיים בשנה.

להמוני הסטודנטים השפעה דמוגרפית-כלכלית-חברתית חשובה לאזור. במקביל פועלת תחת כנפי האקדמיה החטיבה ללימודי חוץ. החטיבה מכילה בתוכה את כלל תכניות הלימוד / קורסים של המכללה שאינם לימודים לתואר. הפעילות מתרכזת כיום שישה תחומים מרכזיים:

• המרכז להכשרת מטפלים בתרפיה באומנות ודרמה-תרפיה
  • "תנופה" – יחידת לימודי המשך לאקדמאים
  • "תוצרת" – היחידה ללימודי טוב הארץ
  • "מקצועות" – היחידה ללימודי תעודה
  • בית הספר למיומנויות הניהול והפיתוח האישי
  • "תל חי +" – לימודי העשרה ופנאי

כאשר כל תחום נבדל בקהל היעד אליו הוא מכוון, יחד עם זאת מגוון תכניות הלימוד והקורסים מאפשרים לכולם למצוא את התחום שמדבר לליבם. כחלק מייעודה, מתוקף כך, ניתן דגש מיוחד על פיתוח תכניות לימוד וקורסים המקנים כלים לפיתוח מקצועי, השתלבות במקומות העבודה השונים והעצמה אישית של הלומדים. מרצי הקורסים בנויים ממרצי האקדמיה ומיטב אנשי המקצוע בכל תחום.

חלק מתכניות הלימוד, הן תכניות בעלות שם ארצי המצליחות לגייס לומדים מכל רחבי הארץ, כגון:

• תרפיה באומנות
  • דרמה-תרפיה
  • לימודי מתמחה ביצור יין
  • לימודי זית

בשנה האחרונה למדו בחטיבה ללימודי חוץ מעל ל-600 סטודנטים - החל מקורסים בני 28 שעות אקדמיות וכלה בתכניות לימוד בנות 400 שעות אקדמיות שנתיות. בשנת תשע"ג מתכוונים בלימודי החוץ להמשיך את מגמת הרחבת הפעילות לתחומים נוספים חדשים בדגש על קורסי ניהול מתקדמים, לימודי המשך למטפלים ופיתוח תכניות נוספות על בסיס הידע הנצבר, הסגל האקדמי ודרישות השוק.

דברי מנהל החטיבה ללימודי חוץ, אלעד ארליך

"בשנים האחרונות פועלת המכללה כדי להרחיב את הפעילות במסגרת לימודי חוץ וזאת מתוך הבנה בחשיבותה להשלמת הפעילות האקדמית ותרומתה להנחלת הידע לאזור ולכאלו שאינם מבקשים בהכרח את המסגרת האקדמית.

בשנה החולפת נפתחו לראשונה התכניות הבאות:

• "טיפול משפחתי" – הכשרת מטפלים בתחום זוגיות ומשפחה
  • קורס יועץ השקעות
  • קורס חוסן המכשיר מתערבים ראשוניים לטיפול בנפגעי חרדה
  • מיומנויות ניהול מערכתי
  • כתיבה יוצרת
  • קורסי אנגלית עסקית והעשרתית

אלו מצטרפים למסלולים הוותיקים מתמחה בייצור יין, מתמחה בגידול זית וייצור שמן זית ומתמחה בגידול דבורים, קאוצ'ינג אישי עם התמחות ב-ADHD, קורס גישור, קורס שוק ההון, ערבית וקורסי הנה"ח.

בשנה הקרובה אנחנו שואפים להתרחב לתחומים חדשים כגון:

• קורס להכשרת דירקטורים לחברות ציבוריות ועמותות
  • חשבי שכר עם הסמכה כפולה של משרד התמ"ת ולשכת רואי חשבון
  • הכשרת מתכנתים בסביבת .Net ועוד.

במקביל אנחנו מעורבים בקידום יוזמות חברתיות אזוריות כגון קורס טכנאי PC לנוער בסיכון, שמתקיים בשיתוף קריות הנוער האזוריות וכנסים מקצועיים חשובים לתעשיית היין והזית שמתקיימים על בסיס שנתי.

בדרכנו אנחנו מצליחים לחולל שינוי. היכולת לפתוח את שערי האקדמיה לציבור רחב ומתחומי עניין שונים, לצד האווירה הייחודית, המתקנים המתקדמים והמשפחתיות שמאפיינת את המכללה הופכים את מעגל התלמידים שלנו לשגרירים הטובים ביותר שיש. אנחנו פועלים בסביבה אתגרית במיוחד עם תחרות אכזרית, לטובתנו עומדים הקמפוס הירוק של המכללה האקדמית תל-חי הנטוע בטבורו של חבל הארץ היפה בישראל, סגל מרצים מצטיין, הקפדה על איכות התוכן, יחס חם וטיפול אישי של צוות החטיבה ללימודי חוץ שהופך את חווית הלימודים לנעימה במיוחד.

אנחנו שואפים כל העת להרחיב את הפעילות וגם מצליחים בכך, על אף מגבלות האזור".

1 תגובה בבלוג חשיפה לצפון

1. מושיק

ניתן לראות בהחלט את הקשר בין השקעות ובפרט השקעות נדל"ן בארה"ב לבין הלימודים הנלמדים בתל חי, אף על פי שבועת הנדל"ן שם מתפוצצת לעיתים קרובות, הלימודים עוזרים לזהות את "הרגע שאחרי", דבר שעזר לי לזהות כמה השקעות שהתבשרו כמוצלחות ביותר.