מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 21.08.2012

תשע"ג במכללה האקדמית תל-חי: תכניות הלימוד החדשות

המכללה האקדמית תל-חי מאופיינת בחיי חברה עשירים, כיתות לימוד קטנות, יחס אישי, וכמובן, רמה אקדמית גבוהה המוכרת בארץ ובעולם ללימודי המשך בכל התחומים.

בנוסף ל-12 החוגים האקדמיים הקיימים, מציעה המכללה חוג חדש בלימודי מזרח אסיה, ושלוש תכניות לימוד חדשות:

• תכנית ללימודי קדם רפואה בחוג לביוטכנולוגיה
  • תואר שני ב"לימודי גליל"
  • תואר שני בדרמה-תרפיה

דרמה-תרפיה

בראש תכנית הלימודים לתואר שני בדרמה-תרפיה יעמוד פרופ' מולי להד, הנחשב למומחה בעל שם עולמי.

דרמה – כמקצוע מתחום הטיפול ביצירה והבעה, משלב את ההבנות הבסיסיות של הפסיכותרפיה ומדעי ההתנהגות עם הצורך האנושי לביטוי, יצירה, ופעולה.

השימוש ב"טכניקות פעולה" (דרמה) משתף את המטופל/ת בצורה אקטיבית, מה שמסייע לזירוז אפקטיבי של התהליכים ולהשגת המטרות הטיפוליות. התחום מוכר כעיסוק משלים בטיפול הנפשי למגוון בעיות נפשיות, התנהגותיות, ושיקומיות. דרמה יצירה והבעה ניתנות ליישום עם אוכלוסיות רבות ומגוונות, הן במסגרת פרטנית והן במסגרת קבוצתית.

העוסקים במקצוע זה משתלבים בעבודה במסגרות שונות (בתי-חולים, בתי ספר, בתי סוהר, מקלטים לנשים מוכות ולילדים מוכים, פנימיות לנוער שוליים, מרכזים להתמודדות עם מצבי לחץ, ועוד…).

הדרמה תרפיה מוכרת כיום ע"י משרדי הבריאות והחינוך ברחבי העולם, כדיסציפלינה טיפולית, ליד התרפיות ביצירה ובהבעה האחרות (טיפול במוסיקה, אומנות, תנועה וביבליותרפיה). ההכרה במקצוע נובעת מההישגים המרשימים שהושגו ביישום השיטה.

באחד הנאומים לקונגרס האמריקאי בשנה שעברה, שבחה הסנטורית הילארי קלינטון את יעילותן של התרפיות ע"י האומנויות והזכירה במיוחד את תפקידם בטיפול ובסיוע לנפגעי בנייני התאומים.

התכנית ללימודי קדם-רפואה בחוג לביוטכנולוגיה

תכנית הלימודים נועדה להכשיר מועמדים ראויים לתכניות ארבע-שנתיות ללימודי רפואה.

התכנית כוללת את 7 מקצועות הליבה של לימודי הקדם-רפואה:

1. ביולוגיה של התא
  2. ביוכימיה
  3. ביולוגיה מולקולרית
  4. גנטיקה
  5. פיזיולוגיה
  6. מיקרוביולוגיה
  7. סטטיסטיקה

בנוסף לעיל כוללת התכנית קורס באיסוף ובפענוח נתונים מדעיים, פרויקט מחקר, קורסי מבוא בפסיכולוגיה, קורס בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה, קורס עזרה ראשונה, בריאות וחולי, עקרונות בתזונת האדם, מבוא לביואינפורמטיקה, אתיקה רפואית, תולדות הרפואה ועוד.

בראש התכנית יעמוד פרופ' ערן דולב, אשר כיהן בתפקיד קצין רפואה ראשי של צה"ל בין השנים 1983-1979. בהמשך שימש כראש החוג למדעי ההתנהגות בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א, ולאחר מכן כמנהל מחלקה פנימית ה' בבי"ח וולפסון. מאוחר יותר התמנה למנהל מחלקה פנימית ה' במרכז הרפואי תל-אביב. כמו כן, כיהן פרופ' דולב כיו"ר הלשכה האתית של ההסתדרות הרפואית בישראל וכיו"ר החברה הישראלית להיסטוריה של הרפואה.

לימודי מזרח אסיה

החוג ללימודי מזרח אסיה נולד בעקבות התפתחותן של מדינות מזרח אסיה, סין, יפן וקוריאה ההולכות ומחזקות את מעמדן בכלכלה ובפוליטיקה העולמית.

הקשרים הפוליטיים והכלכליים של ישראל עם מדינות אלו מתפתחים משנה לשנה, ויוצרים ביקוש גדל והולך לאנשים הבקיאים בתרבויות מזרח אסיה. החוג החדש יספק את הידע הנדרש להשתלבות במגוון תפקידים במשרדי ממשלה, בחברות גלובאליות, בחברות היי-טק וסטארט-אפ, בחברות תעופה, בחברות תיירות ובמוסדות הוראה. קיימת גם אפשרות להמשיך ללימודים מתקדמים באוניברסיטאות ובמכוני מחקר.

בין הקורסים הנלמדים:

• מבוא לתולדות סין ותרבותה
  • מבוא לתולדות יפן ותרבותה
  • לימודי השפה הסינית/יפנית
  • סין המודרנית
  • יפן המודרנית
  • פילוסופיה סינית
  • כלכלה במזרח אסיה
  • הדיאלוג בין המזרח למערב
  • המשך לימודי השפה הסינית/היפנית
  • אקולוגיה במזרח אסיה
  • מגדר בהקשר של סין, יפן וקוריאה
  • קריאת טקסטים בשפה הסינית/היפנית

לימודי גליל

תכנית הלימודים לתואר שני ב"לימודי גליל" היא תכנית ייחודית וראשונה מסוגה בישראל, ובראשה יעמוד פרופ' חיים גורן. לימודי התואר השני מיועדים להעניק הכרה והבנה של אזור הגליל ושל האזורים הגובלים בו.

תכנית הלימודים תכלול מגוון נושאים:

• היסטוריה פוליטית, חברתית ותרבותית
  • גיאוגרפיה
  • גיאוגרפיה-היסטורית
  • פילוסופיה ואמנות
  • עולם הצומח והחי
  • איכות הסביבה
  • סוציולוגיה
  • אנתרופולוגיה

בין הקורסים הרבים והמגוונים:

• גיאוגרפיה רגיונלית-יישובית של הגליל בעת החדשה
  • ממלחמת העולם הראשונה ועד לסיום המנדט – המימד הצבאי של הנוכחות הבריטית בגליל
  • קהילות בגליל העכשווי
  • הגליל – מיתוס ומציאות – מהאר"י הקדוש לאריה השואג
  • רדיקליזם חברתי בגליל
  • פעילות נוצרית-אירופית בגליל
  • האוכלוסייה הערבית בגליל – מבנה חברתי ודתי
  • תמורות ביחסים האתניים בגליל
  • עיירות הפיתוח בגליל
  • בנתיב עולי הרגל בגליל
  • הגליל כמוקד לפעילות מחקרית בעת החדשה
  • תמורות חברתיות ופוליטיות בגליל בתקופת המנדט והשלכותיהן
  • הגליל והצפון במלחמות ישראל
  • סוציולוגיה של הקיבוץ המתחדש
  • הגליל כפריפריה גיאוגרפית וחברתית
  • מיסיון
  • מוסדות דת והתיישבות – האירופים בגליל והשפעתם על הנוף התרבותי ועוד…

*תכנית הלימודים תתקיים על בסיס שני ימי לימודים בשבוע: ימי ראשון אחר הצהריים וימי שני במלואם.

3 תגובות בבלוג חשיפה לצפון

1. חנה ויצמן

מעוניינת לקבל מידע נוסף לגבי לימודי מזרח אסיה.

2. אסנת מושקוביץ

בבקשה תחזרו אלי!