לימודים | מערכת חשיפה לצפון | 14.08.2012

תל-חי פינת מקסיקו: פרופ' משה גופן יוצא לסדרת הרצאות באוני' הגדולה ביותר במקסיקו

פרופ' משה גופן, מהחוג למדעי הסביבה במכללה האקדמית תל-חי וחוקר במכון המחקר מיג"ל, הוזמן להעביר קורס באוניברסיטת UNAM הנחשבת לאוניברסיטה הגדולה ביותר במקסיקו בין מה-18.08 ועד ה-19.09 (2012).

פרופ' גופן נוסע בעקבות הזמנתם של ראשי המחלקה לביולוגיה באוניברסיטה במקסיקו, פרופ' סרמה ופרופ' ננדיני, שניהם ביולוגים העוסקים במחקר של מים מתוקים. ההיכרות של השלושה, היא היכרות ארוכת שנים, היות והם חולקים את אותם תחומי התמחות ועניין ונפגשנו פעמים רבות בעבר, בכנסים בינלאומיים. הרצאותיו של פרופ' גופן יינתנו בפני סטודנטים לתארים ראשון, שני ושלישי וילוו בעבודת מחקר במעבדה. ההרצאות יעסקו בנושאי תפעול אגמים, ממשק דייג ואקו-פיסיולוגיה של זואופלנקטון באגמים.

לדבריו של פרופ' גופן – "הוזמנתי להרצות במקסיקו בשל הגישה הכוללנית, שאני מייצג בעבודותיי על ממשק דייג ותפעול אגמים. הידע, הגישה והניסיון שלי, שהם התוודעו אליו בפגישותינו הרבות, נרכש תוך עבודתי בכנרת ובא למלא מה שחסר להם מאד במקסיקו – גישה אפליקטיבית מעשית של שימוש בידע מפורט לגיבוש תכנית כוללת לממשק דייג ותפעול אגמים".