מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 07.06.2012

אבירי השולחנות העגולים

בתחילת ינואר התקיימו מפגשים בשלושה סבבים עם נציגי הסטודנטים באקדמיה, במכינות ובמכון לאומנויות. הסטודנטים הוזמנו להשתתף באופן רנדומאלי, אלו הציגו את דעתם בנושאים שונים.

אחת לשנה ראשי היחידות במכללה האקדמית תל-חי, ובראשם מנכ"ל המכללה, יוסי מלכה, מקיימים מפגש פתוח עם סטודנטים לשיחה כנה בגובה העיניים.

מטרת המפגש להרחיב את מעגלי השיח עם הסטודנטים במכללה, לשמוע מקרוב את דעותיהם על נושאים שונים ולקבל מהם הצעות לייעול ונקודות לשימור.

התחושה הכללית של הסטודנטים במכללה היא חיובית, הסטודנטים הפגינו שביעות רצון גבוהה מהלימודים במכללה, אך יחד עם זאת הצביעו על נקודות הזקוקות לשיפור.

תמצית הנקודות שהועלו וטופלו בעקבות שיח השולחנות העגולים:

המכון לאומנויות - הסטודנטים העלו את הצורך בשדרוג פיזי וטכנולוגי של המרחבים העומדים לראשותם. בימים אלו עובר מבנה סטודיו שנה ג' שיפוץ ויתקינו בו מערכת הקרנה ואינטרנט (מערכות הקרנה יותקנו גם בסטודיו לצורפות). כמו כן סוכם, כי תיבחן האפשרות, שתלמידי המכון יעברו קורס בטיחות כחלק מתוכנית הלימודים בשנה הבאה.

יוקר שכר הלימוד והחומרים במכון - הנהלת המכון פנתה לחנות "קמפוס" בבקשה להתאים את המחירים שלהם לתחרות הקיימת בשוק, יחד עם זאת קיבלו הסטודנטים מידע אודות האלטרנטיבות הזולות באזור.

מכינות - במפגש עם נציגי המכינות דובר על הצורך במחשבים נוספים לסטודנטים במכינת 30+. לכן, הוחלפו כיתות המחשב תלמידי 30+ וכעת לכל סטודנט בכיתה יש עמדת מחשב משלו במהלך השיעור.

סטודנטים, שעברו אבחונים שונים מאבחוני מת"ל, יוכלו להשתמש באבחון שלהם לאחר קבלת אישור ממרכז התמיכה. כמו כן, יינתן סיוע מקומי ע"י משרדי המכינות, לסטודנטים בעלי לקויות ראייה.

אקדמיה - במפגש עם נציגי הסטודנטים באקדמיה הוזכר שדרוג נוסף, שבוצע לטובת הסטודנטים המשרתים במילואים/החסירו שיעורים, הוא התקנת מערכת לצילום קורסים בווידאו, ב-2 כיתות. גם מנהל הלימודים אימץ רעיונות מהסטודנטים והחל מהשנה הבאה יתקיימו פגישות עם סטודנטים שנה א' כחלק מתהליך הקליטה של הסטודנטים בתל-חי.

התנאים הפיזיים עלו בשיחה ובעקבות כך טופלו הנושאים הבאים בקמפוס מערב - אי לכך, הוכנסו שיפורים הן בקמפוס מערב והן בקמפוס מזרח.

קמפוס מערב – שודרג מיזוג האוויר, הוצבו דודי מים חמים בסדנאות המכון, הוגדלו הלוחות בכיתות מדעים, הוחלפו ברזים בחדרי השירותים וכמובן ריהוט חדש לבניין וטיפוח צמחייה ועיצוב פנים.

קמפוס מזרח – הותקנו שני מתקני תמי 4, שלושה מתקנים לייבוש ידיים ומתלים בשירותים, הוספו שני מיקרוגלים חדשים ומועדון הסטונדטים התחדש גם הוא בשני מזגנים.

דבר חשוב אחרון - סקרי איכות הוראה לסמסטר ב' וסקר השרותים השנתי יוצאים לדרך ביום ראשון הקרוב, ה-10 במאי, שיתוף הפעולה שלכם חשוב ומשמעותי.