אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 20.05.2012

כנס היין הישראלי ה-3 – פסטיבל "בשביל היין"

מיתוג יינות ישראל יתאפשר רק לאחר השלמת שלושת השלבים הקודמים (הסדרה, תקן, אזוריות). גם אם תהליך זה עשוי לארוך זמן מה, חשוב לתכנן מתווה עתידי אפשרי .

המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל יחד עם עמותות התיירות האזוריות, מועצת גפן היין והרשויות המקומיות, חברו יחד למסד אירוע שנתי סביב נושא תיירות היין המתפתחת, בחבל ארץ היין המרכזי של ישראל, הלוא הוא פסטיבל "בשביל היין".

במסגרת הפסטיבל נערכים שלל אירועי יין ביקבי הגליל והגולן, כנסים מקצועיים בשיתוף מכללות הצפון, ירידי יין, סיורים, טיולים, תרבות ואמנות.

במהלך חודש מאי 2012, יתקיים בסינמטק ראש-פינה, 'כנס היין הישראלי ה-3', יוזמת המכללה האקדמית תל חי, תכנית לימודי היין במכללה והמועצה המקומית ראש-פינה, במסגרת אירועי פסטיבל "בשביל היין".

בכנס שנערך בשנה שעברה עלו לדיון נושאים חשובים לקידום ענף היין הישראלי ובעיקר 3 נושאים חשובים:

1. הסדרת ענף היין
  2. תקן היין
  3. אזוריות בענף היין

השנה מבקש הכנס להתקדם אל השלב הבא – "מיתוג תעשיית היין בישראל".

למרות שזה עשוי לארוך זמן מה, חשוב לתכנן מתווה עתידי פוטנציאלי ובר קיימא. אך רק עם השלמת שלושת השלבים הנזכרים לעיל, יתאפשר מיתוג יינות ישראל.

בכנס יוצגו הצלחות של מיתוג מדינות יין וכן יועלו רעיונות למיתוג אפשרי של תעשיית היין בישראל. ההרצאות בכנס יעסקו בערכים ייניים העשויים לייצג את עשיית היין הישראלית, בערכים לא ייניים, ישראלים, משלימים שעשויים לסייע וכן בהיבטים מעשיים הנובעים מתהליך מיתוג זה. כמו כן, נעדכן על התקדמות תהליך הסדרת ענף היין בישראל.

אורח הכבוד של הכנס, פרופ' רודריק ברודי, ראש מחלקת שיווק באוניברסיטת אוקלנד שבניו-זילנד, יסקור בפנינו את תהליך המיתוג המוצלח שעברה תעשיית היין בניו-זילנד, משלב הגייתה ועד ימים אלו. כמו כן יתאר פרופ' ברודי מתווה אפשרי למיתוג מדינת יין.

מרצים נוספים בכנס, מר ויקטור שוינפלד- יינן ראשי יקבי רמה"ג, מר אלדד לוי- עיתונאי יין, מר עדי קויצקי שותף מנהל משרד פרסום 'רגב קויצקי', מר אלי פלדמן- משרד התמ"ת.

בכתבה שהתפרסמה בכלכליסט, בעקבות כנס מחקרי גליל ה-14, שנערך גם הוא במכללה האקדמית תל-חי, מתפרסם מחקר של אוניברסיטת חיפה הממפה את תיירות היין בצפון הארץ. מהמחקר עולות כמה תובנות מעניינות באשר ליחסים בין הישראלי והיין שלו.

לקבלת פרטים נוספים על כנס היין הישראלי ולהרשמה:

טלפון: 04-8181403/4

אתר המכללה האקדמית תל חי

פנייה במייל

*לתכנית הכנס המלאה, לחצו על התמונה. ההשתתפות הינה על בסיס הרשמה מוקדמת.