לימודים | מערכת חשיפה לצפון | 02.01.2017

כל מה שרצית לדעת על החוג למזרח אסיה במכללה האקדמית תל חי, טיפים ממרצי החוג

מה זה? לימודי מזרח אסיה מתייחסים למדינות סין ויפן וכוללים לימוד השפה הסינית או היפנית (לפי בחירת התלמיד), ותוכנית מגוונת בלימודי סין ויפן: אנו מלמדים היסטוריה, פילוסופיה, ספרות, אמנות,

מה זה?

לימודי מזרח אסיה מתייחסים למדינות סין ויפן וכוללים לימוד השפה הסינית או היפנית (לפי בחירת התלמיד), ותוכנית מגוונת בלימודי סין ויפן: אנו מלמדים היסטוריה, פילוסופיה, ספרות, אמנות, חברה בתקופה המסורתית, המודרנית והעכשווית, כלכלה במזרח אסיה, ואתגרים עכשוויים עמם מתמודדות סין ויפן.

מדוע חשוב?

לימודי תחומים אלו מקנים לתלמידים ידע חיוני בעידן העכשווי. מעמדן של סין ויפן ואסיה בכלל מהבחינה הכלכלית, הפוליטית והצבאית הולך ומתעצם. ממשלת ישראל הציבה לעצמה את המטרה להדק ולפתח עוד יותר את הקשרים בין ישראל למדינות מזרח אסיה. לדוגמא נציין את התכנית להוראת השפה הסינית בבתי ספר בארץ. אנו עדים למעמדה העולה של אסיה, והעולם המשתנה הזה זקוק לאנשים שמבינים את אסיה.

לצד הסיבות הכלכליות-לאומיות ישנו העושר התרבותי. לימוד התרבות והמחשבה של מזרח אסיה מכשיר את הסטודנטים לביקורתיות וליצירתיות. מבחינה זו הלימודים בחוג מקנים פרספקטיבה נוספת לחיים אשר תלווה את הבוגרים מעבר לתקופת הלימודים.

מה עושים עם זה בפועל?

לימוד השפות (יפנית או סינית) והתרבויות פותח בפני התלמידים מגוון אפשרויות תעסוקה. סין, מבחינת מספר האנשים מהווה כחמישית של אוכלוסית העולם. בארץ ניכרת נוכחות מאוד משמעותית של חברות ועובדים סיניים. יותר ויותר חברות ישראליות מפתחות קשרים עם סין ומרחיבות את עסקיהן לשווקים חדשים בסין. כדי להצליח מאוד חשוב לדבר את השפה ולהכיר את התרבות.

יפן היא הכלכלה השלישית בגודלה בעולם, ההתעניינות של היפנים בהייטק הישראלי ובחברות סטארט אפ בישראל הולכת וגוברת, הקשרים הדיפלומטיים והכלכליים בין יפן וישראל מתהדקים בשנים האחרונות, ראש הממשלה היפני ואישים בכירים מצמרת הממשל היפני הגיעו לישראל בשנה האחרונה על מנת לפתח את הקשרים עם ישראל. הבנת התרבות והשפה היפנית עשויות לעזור רבות ביצירת הקשרים עם יפן. ובשנת 2020 תתקיים האולימפיאדה ביפן, אירוע שיעודד פיתוח של תעשיה, תיירות וטכנולוגיה ויתן תנופה חדשה למשק היפני ולהרחבת הקשרים הכלכליים של יפן גם עם ישראל.

השוק זקוק לדוברי השפה ולאנשים שמבינים בתרבות סין ויפן: חברות מסחריות, אירוגנים הומניטריים, חברות כוח אדם, עבודות בתחום התרבות, בתחום התיירות, הוראת השפה הסינית והיפנית בבתי ספר, חברות הייטק, וכמובן המשך לימודים בתחום האקדמי.

מה מיוחד בתל חי?

לצד האוניברסיטאות, המכללה האקדמית תל חי היא המכללה האקדמית היחידה בישראל בה ניתן ללמוד לתואר הראשון בלימודי מזרח אסיה. לפני כ-4 שנים הצטרף החוג בתל חי לחוגים האוניברסיטאיים.

מאחר והחוג בתל חי רואה עצמו חלק מהקהילה של חוגי לימודי אסיה, חשוב לנו לעמוד בסטנדרטים האקדמיים הגבוהים. חשוב לנו שהבוגרים שלנו יוכלו להמשיך בלימודים לתואר שני בארץ ובחו"ל ולהתחרות על מלגות ועל משרות. יחד עם זאת, החוג בתל-חי הוא חוג מאוד אינטימי ומשפחתי: כל תלמיד ותלמידה זוכים כאן ליחס אישי, לתשומת לב, ולתמיכה גם מהמרצים וגם אחד מהשני.

חווית הלימודים של השפה היפנית או הסינית בקבוצות קטנות פעמיים בשבוע לאורך שנתיים מאוד מלכדת. בתחום לימודי סין יש לציין את קורס הקיץ שאנו מארגנים מידי שנה בשיתוף עם אוניברסיטה גדולה בעיר צ'נגדו בסין, ובתחום יפן מתאפשר לסטודנטים לחוות תוכנית קיץ ביפן שמשלבת מגורים אצל יפנים והכרות מקרוב עם חברה כלכלית ביפן. בנוסף נזכיר את ההשתתפות בתחרויות השפה (יפנית וסינית), ופעילויות העשרה נוספות. שילוב כל אלו תורם ליצירת אווירה משפחתית אשר ביחד עם הנוף הגלילי מתגבשים  להווי סטודנטיאלי ייחודי. מעדויות התלמידים אנחנו לומדים שהחוג ללימודי מזרח אסיה בתל חי הוא חוג שהתלמידים נקשרים אליו ונהנים ללמוד בו.