אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 05.12.2016

הגעתי מלוס אנג'לס והתאהבתי בצפון

את דבי (דבורה רמון) אני פוגשת בבוקר חורפי וגשום, היא מגיעה עם חיוך גדול וסנדלי שורש. אני מסתכלת עליה כאילו היא נפלה מהירח, היא טוענת שבכלל לא קר בחוץ..לכי תביני את האמריקאים האלה.. העברית

העברית שלה קולחת ומתגלגלת על הלשון ויש לה ניצוץ בעיניים כשהיא מדברת על המכללה. היא רק בת 25 אבל כבר סיימה תואר ראשון במדעי הסביבה, התחילה תואר שני בביולוגיה ימית וחולמת על דוקטורט.

אז איך הכל התחיל? עוד בילדותי ביקרתי אחת לשנה את סבא וסבתא שלי כאן בארץ, וכנראה כבר אז נזרע הזרע…כשהגעתי לתיכון החלטתי שאני רוצה לעשות עלייה.

עם מי הגעת ארצה? עם גרעין "צבר"- זהו גרעין לחיילים בודדים שמגיעים לעשות צבא בארץ. אחרי הצבא הבנתי שארץ ישראל זה המקום שאני רוצה לחיות בו. אני לא אגיד לך שאני לא מתגעגעת אבל אחת לתקופה אני טסה לבקר את המשפחה, ופה בארץ יש לי חברים ואנשים קרובים שהפכו להיות משפחה שלי.

איך הגעת לתל חי? אני זוכרת את המפגש ביום הפתוח עם חסן, עברו ארבע שנים מאז וזה מרגיש לי כמו אתמול..לא ידעתי למה לצפות, לא ידעתי האם העברית שלי מספיקה עבור הלימודים. בשנתיים הראשונות היה לי קושי גדול עם העברית אבל בהמשך הבנתי ששפת האם שלי היא יתרון גדול עבורי…התחלתי להגיש את כל העבודות באנגלית..

בהתחלה הייתי מקליטה את כל השיעורים, וכשהגעתי הביתה אחרי יום ארוך ומתיש בלימודים, התיישבתי עוד כמה שעות להקשיב לשיעורים ולתרגל את השפה…זה היה כל כך מעייף אבל בסופו של דבר זה השתלם! אני זוכרת שאמרתי לעצמי "דבי, תנסי לעבור את השנה הראשונה בממוצע 75, זה לא עד כדי כך נורא"..סיימתי את אותה השנה בממוצע 80 ואת התואר בממוצע 90. זה היה הרבה מעבר לציפיות שלי!

קיבלת תמיכה מהמכללה במהלך הלימודים? קיבלתי הרבה עזרה ותמיכה ובמיוחד בשנים הראשונות. המרצים שלי היו מדהימים, הם עזרו לי לאורך כל הדרך, אפילו במבחנים עצמם הם היו מוודאים שהבנתי את השאלה על מנת שלא אכשל בגלל מכשול השפה. יצא לי לעשות פרויקט עם ד"ר גונן שרון שזכור לי במיוחד בגלל היחס האישי וההשקעה הרבה שלו בסטודנטים. זה בכלל לא ברור מאליו! עוד זכורה לי רכזת העולים שגם היא עזרה לי מאד.

ספרי לי על חווית הלימודים בתל חי היחס האישי פה זה משהו מיוחד מאד. אין מקומות כאלה ועם כל הכבוד לאוניברסיטה, אי אפשר להשוות את היחס שתקבל שם לעומת היחס אצלינו. פה אין דיסטנס בין המרצים לתלמידים, המרצים נגישים ושמחים לעזור, הרמה פה מאד גבוהה, הסטודנטים פה מדהימים, אנשים שבאים ללמוד בקצה של הארץ יש להם אופי מיוחד ומרגישים את זה. אמנם אי אפשר להתעלם מהמחסור בחיי תרבות ומקומות בילוי, אבל הסטודנטים מייצרים אווירה של משפחה וזה בהחלט מפצה על החוסר.

בנוסף הייתי פעילה ב"קפה מותק" (בתאטרון מראה) כחלק מהמלגה שלי והמקום נתן לי עוד מסגרת שאליו הייתי מחוברת. היה ממש כיף ויכולתי להנות מההצגות בתאטרון.

מה את עושה היום? התחלתי לימודים לתואר שני בביולוגיה ימית באוניברסיטת חיפה. הלימודים מעניינים אבל זאת חוויה אחרת מתל חי. אני מתגעגעת לגליל! מגיעה מידי פעם לטייל. המחקר שלי מתעסק בזיהומים של מיקרו- פלסטיק (חלקיקי פלסטיק) בים התיכון. עד היום המחקר התעסק בפלסטיקים גדולים (כמו בקבוקים) וההשפעה שלהם על הים אבל אני רוצה לדעת מהי ההשפעה של המיקרו פלסטיק על בעלי החיים הימיים. זה תחום רחב ומרתק ואני שמחה שלמדתי את התואר הראשון שלי במדעי הסביבה ולא בביולוגיה ימית. אמנם המחשבה הראשונית היתה ללמוד ביולוגיה ימית, אך היום במבט לאחור אני מבינה שבתואר הראשון קיבלתי פרספקטיבה הרבה יותר רחבה על הסביבה ולא התמקדתי רק בים נטו.

בהצלחה רבה דבי! אני בטוחה שעוד תגיעי רחוק!

תמר ביטון