אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 30.11.2016

הסכם מיזוג נחתם בין המכללה האקדמית תל-חי ומכללת אוהלו

בהמשך להחלטת משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה לאיחוד מכללות ההוראה עם אוניברסיטאות ומכללות מובילות, ראשי המכללות האקדמיות, תל- חי ואוהלו, פעלו ליצירת חזון משותף לאיחוד המכללות ויצירת מכללת מחקר אזורית גדולה ומשמעותית, שבעתיד, מקווים,  תתאחד עם מכללות נוספות הפועלות בגליל המזרחי.

איחוד זה נוצר כחלק ממהלך אסטרטגי משמעותי שייצור מכללה גדולה ומשמעותית לאזור, בהתאם להנחיות הממשלה והמל"ג (המועצה להשכלה גבוהה).

בהסכם ההבנות שנחתם בין המכללות נקבעו העקרונות להסכם האיחוד ובהם ההסכם שלימודים לתואר ראשון ושני וההשלמה לתעודת הוראה המתקיימים באוהלו והלימודים לתואר ראשון ושני בחוג לחינוך המתקיימים בתל- חי ימוזגו לגוף אחד.

אלי מלכה, ראש מועצה אזורית גולן: "זהו מהלך היסטורי ומשנה מגמה – איחוד המכללות אוהלו ותל-חי ובעתיד אני מקווה שנצרף גם את מכללת צפת, מתוך החזון להקמת מכללת מחקר גדולה ומשמעותית, שתהיה אבן שואבת לאלפי סטודנטים מהגליל ומהארץ כולה ותפעל במרחב כמנוע צמיחה כלכלי תרבותי וחברתי. אנו בהחלט בדרך הנכונה ובהזדמנות זו אני מבקש להודות לפרופ' יוסי מקורי, נשיא המכללה האקדמית תל-חי, ליו"ר הועד המנהל בתל-חי אריק דיין וכן לפרופ' שמעון עמר נשיא מכללת אוהלו, ליאיר שמיר, יו"ר האסיפה ורא"ל במי"ל שאול מופז, יו"ר הועד המנהל על ההובלה והתמיכה במהלך חשוב זה. "

נשיא המכללה האקדמית תל-חי, פרופ' יוסי מקורי בירך על ההסכם ואמר: "אנו רואים במהלך זה הזדמנות חשובה להרחבת הפעילות האקדמית והמחקרית בגליל, המתחברת למהלכי המכללה בשנים האחרונות להפיכתה למכללת מחקר. החיבור עם אוהלו יאפשר להרחיב את הפעילות האקדמית בתחום החינוך לממדים נוספים שיחזקו את פיתוח הצפון ויתרמו רבות לקהילה".

דימי אפרצב: " מהלך חשוב מאין כמותו, המאפשר צמיחה משמעותית של תחום ההשכלה הגבוהה באזור בכלל ובקצרין בפרט. אני סבור כי מהלך זה יאפשר להגדיל את תקציב המכללה המאוחדת, ישפר את התשתיות הקיימות,  יגדיל משמעותית את מספר הסטודנטים, שיתגוררו באזור וישפיעו על הדמוגרפיה בגליל ובגולן. אין לי ספק, כי מדובר במהלך מורכב, המצריך רגישות רבה ואבני דרך לשנים הקרובות, ואני מברך את נשיאי המכללות תל -חי ואוהלו שבחרו לצאת לדרך משותפת"

שתי המכללות, שבמהלך השנים האחרונות הצליחו לבסס מעמדן כמכללות מובילות בתחומן ישמרו על איכות וחדשנות, לצוותים המובילים יתווספו חוקרים מובילים בתחומים בהן עוסקות המכללות. שיתוף הפעולה בין שתי המכללות יקדם ויתרום לשיפורן ולהתפתחותן של השתיים, מתוך הבנה שהשיתוף וההפריה ההדדית מחזקים את היכולות של כלל השותפים לאיחוד.