אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 26.10.2016

מחקר חדש מגלה כי המכללה האקדמית תל-חי ממוקמת במקום הרביעי המכובד בין המוסדות האקדמיים המובילים בארץ במקצועות מדעי החברה

לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית: מחקר חדש מגלה כי המכללה האקדמית תל-חי ממוקמת במקום הרביעי המכובד בין המוסדות האקדמיים המובילים בארץ במקצועות מדעי החברה לקראת פתיחת שנת הלימודים

לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית:

לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית ערך המגזין הכלכלי "פורבס" מחקר חדש, אשר בדק מי הן הפקולטות הטובות בישראל בתחומים השונים. המחק התמקד בחמישה ענפי לימוד מובילים: רפואה, מדעי החברה, מנהל עסקים, מחשבים ומשפטים, ובחן פרמטרים שונים במוסדות האקדמיים המלמדים אותם.

מהמחקר עולה כי הפקולטה למדעי החברה, במכללה האקדמית תל-חי ממוקמת במקום הרביעי והמכובד מאוד, מבין כל מוסדות הלימוד בארץ. בראש הדירוג ממוקמת האוניברסיטה העברית,  אחריה, במקום השני, ממוקמות שתי אוניברסיטאות: תל-אביב וחיפה ומיד אחריהן המכללה האקדמית תל-חי, במקום החמישי המרכז הבינתחומי בהרצליה ובמקום השישי האוניברסיטה הפתוחה. לדברי עורכי המחקר: "נקודות החזקה של הפקולטה למדעי החברה במכללה האקדמית תל-חי   הן שיעורי התעסוקה הגבוהים של  בוגריה וכן האחוז הגבוה של הסטודנטים המסיימים לימודיהם בזמן התקני".  יש לציין כי מקצועות הרפואה והמשפטים אינם נלמדים במכללה האקדמית תל-חי.

במגזין "פרובס" נטען כי תחום מדעי החברה כולל בתוכו מקצועות כמו פסיכולוגיה, חינוך, סוציולוגיה ועוד, אשר נחשבים למקצועות חשובים ומשמעותיים, משום שהם מכתיבים את חיינו בנושאים רבים. בנוסף לכך, אלו המקצועות הפופולריים והנלמדים ביותר  באקדמיה הישראלית. בוגרי פקולטה זו יכולים להשתלב במרחב גדול מאוד של מקצועות בשוק התעסוקה.

לדברי נשיא המכללה פרופ' יוסי מקורי: "אנו גאים מאוד בתוצאות המחקר, המציב אותנו במקום מכובד מאוד, מיד לאחר אוניברסיטאות מובילות בארץ. יש לזכור כי בארץ פועלים 66 מוסדות להשכלה גבוהה, מתוכן 7 אוניברסיטאות, 22 מכללות ציבוריות והשאר מכללות פרטיות ומכללות הוראה, כך שמדובר בהישג מרשים ביותר. המכללה האקדמית תל-חי חרטה על דגלה מצוינות אקדמית והתוצאות מדברות בעד עצמן".

עולם ההשכלה הגבוהה עובר בשנים האחרונות תהפוכות וטלטלות, כתוצאה ממספר גורמים, ביניהם: מהפכת התקשורת והמידע, כניסתן של הרשתות החברתיות ושינויים רחבים במקצועות הנחוצים למשק. תכנית חומש חדשה של משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה מתעתדת  לקדם את תשתיות המחקר האקדמי, לעודד חדשנות, לתמוך בקבוצות מוחלשות בחברה הישראלית ולהתמקד בהגדלת סטודנטים וחברי סגל במקצועות הנחוצים במיוחד למשק הישראלי. כל זה בתקציב של 12 מיליארד ₪ לחמש השנים הקרובות.