אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 11.11.2015

מרכז "חממה" במכללה האקדמית תל-חי אירח מנהלי בתי ספר וצוותים חינוכיים למפגש חשוב בנושא לקויות הלמידה

למרות הגשם ומזג האוויר הסוער הגיעו למכללה האקדמית תל-חי כ- 50 מנהלי בתי"ס יסודי ותיכון, סגנים, יועצים, רכזים דידקטיים ומורי שילוב, למפגש מרתק שארגן מרכז "חממה" לתמיכה בסטודנטים לקויי למידה בתל-חי.

המפגש אורגן ע"י אורלי זגורי, מנהלת מרכז "חממה", יעל מלצר, שהקימה את המרכז ומשמשת כיום כמנהלת פרויקטים ומחקרים ועינת שמואלי, האחראית על הטכנולוגיות המסייעות. המפגש זימן שילוב תכנים של ידע, כלים  ומודעות בנושא הפרעת קשב ולקויות למידה.

שמר ארזי, מאגף לקויות למידה והפרעות קשב במשרד החינוך, שיתף במהלך המפגש, בצורה כנה, אותנטית ומרגשת בסיפורו האישי, כילד בעל הפרעת קשב וכאבא לילד הלוקה אף הוא בהפרעת קשב וריכוז. המפקחת האזורית מלכה אליאס אמרה כי: "סיפורו האישי של שמר מהווה שיעור חשוב להכרה, היכרות, אמפטיה והכלת אוכלוסיית תלמידים  עם  הפרעת קשב וריכוז והוריהם".

ליאורה חפר, מדריכה מחוזית באגף לקויות למידה והפרעות קשב במחוז צפון אף היא התרגשה מהמפגש המוצלח: "מפגש זה מאפשר יוזמות וחידושים כדי לקדם את מערך הסיוע לתלמידים עם קשיי קשב ולקויות למידה בבתי הספר היסודיים והתיכוניים. אני מקווה שבתי הספר אכן יכירו במרכז התמיכה בתל-חי  ובפוטנציאל  הקיים בו  להנחלת הידע החשוב להתמודדות עם תלמידים לקויי למידה.  מדריכי אגף לקויות למידה מהווים גורם מסייע לקדם  פעילויות מגוונות בתחום ותוכניות התערבות. זה היה מפגש מלמד ומרתק שהורם בכוחות משותפים. אני תקווה שנדע לאגם משאבים לבניית דרכי התערבות והתאמות בלמידה לתלמידים עם לקויות למידה והפרעת קשב".

אורלי זגורי סיכמה את המפגש כמוצלח מאוד והביעה תקווה כי הוא יוליד שיתופי פעולה בין מרכז "חממה" בתל-חי ובין בתי הספר באזור. שיתוף פעולה ראשון יוצא לדרך כבר בימים אלה עם בית הספר דנצינגר בקריית שמונה.