אנשים | מערכת חשיפה לצפון | 15.10.2015

שנה חדשה עם נשיא חדש, ככה פותחים שנה בתל-חי!

רגע לפני שאתם מתחילים את שנת הלימודים בכל הכוח, קבלו מפרופ' מקורי, הנשיא הנכנס, ברכה אישית לשנה החדשה.

8 עובדות על פרופ' יוסי מקורי, נשיא המכללה הנכנס:

1975 היתה השנה בה סיים פרופ' מקורי את לימודי הרפואה באוניברסיטת תל אביב בהצטיינות (!)
שנה 1 למד חינוך ופסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים לפני שהחל למודי רפואה.
בשנת 1990 נתמנה לנהל את מחלקה פנימית ב'בבית חולים מאיר, המחלקה בה "גדל" כסטודנט, סטז'ר וכמתמחה.  פרופ' מקורי פרסם עד היום מעל 180 פרסומים מדעיים שפורסמו בכתבי עת מובילים בתחומי האלרגיה והאימונולוגיה וזכה ב 20 פרסי הצטיינות והערכה מקצועית מטעם איגודים ישראליים ובינ"ל בתחומי האלרגיה והאימונולוגיה-קלינית.
הוא כיהן בשורה ארוכה של תפקידים מקצועיים ואקדמיים ביניהם: נשיא האיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית, ראש מכון "פלסנשטיין" למחקר רפואי בקמפוס בילינסון בפתח תקווה, מדען ראשי של קופ"ח הכללית, יועץ לאירגון המזון של האו"ם ועד ספטמבר 2014, כיהן במשך 8 שנים כדקאן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב. פרופ' מקורי היה לדקאן הראשון שהינו בוגר הפקולטה.

באוקטובר 2015 החל לכהן כנשיא המכללה האקדמית תל-חי.