לימודים | מערכת חשיפה לצפון | 02.09.2015

סטודנטים מכל הארץ מגיעים ללמוד בחוג למדעי החי במכללה האקדמית תל-חי

התואר מוכר ע"י בי"ס לרפואה וטרינרית באוניברסיטה העברית להמשך לימודי הווטרינריה

העניין בבעלי חיים בסביבתם הטבעית וגידולם התפתח מאוד בעשורים האחרונים. בנוסף ליעוד המסורתי העיקרי של גידול בעלי חיים כמקור מזון, מגדלים בעלי חיים כמקור לעניין, הנאה, חינוך, טיפול בהפרעות שונות, שימוש במגוון תחומי הרפואה, וכן לשימוש המחקר המדעי.

התכנית למדעי החי, במכללה האקדמית תל-חי נותנת מענה למטרות אלה ומקנה לסטודנטים הלומדים בה ידע מעמיק,  במגוון רחב של  נושאים הקשורים בבעל החיים ובאינטראקציה שלו עם סביבתו: פיזיולוגיה, אנטומיה, היסטולוגיה, רבייה, התנהגות, אקולוגיה, אבולוציה, ביוכימיה, טכנולוגיה, תנאי החזקה וממשק, הזנה, היגיינה, מחלות והטיפול בהן, גנטיקה והשבחה, הבנת הקשר בין בעלי החיים לבין האדם, שמירת טבע, שמירה על רווחתם של בעלי החיים ועוד.

ייחודו של החוג למדעי החי בתל-חי, בכך שהוא מתמקד בטיפוח, גידול וניהול חיות בר וחיות מחמד לצורכי מחקר, מסחר, תיירות, תחביב, ככלי טיפולי לאדם, בגנים זואולוגיים, במשקי-חי, בחוות סוסים לגידול, באורוות לבתי ספר לרכיבה. הלימודים כוללים מעבדות וקורסים עם סיורים וסדנאות בשדה, כמו גם ניתנת אופציה לבצע פרוייקט מחקרי המקנה ניסיון מעשי במחקר במעבדה ובשדה.

לימודי מדעי החי יפתחו בפני הסטודנטים שער לתחומי תעסוקה רבים: מחקר דרך לימודי המשך לתואר שני ודוקטורט למסיימים עם ציונים מתאימים, כולל מסלולי ווטרינריה,   שימור בעלי חיים וטיפוחם בסביבתם הטבעית, החזקת חיות מעבדה במחקר הביו-רפואי, בהם נדרשים עובדים מיומנים, תפקידי ניהול בגני-חיות ובפינות חי, המחזיקים בעלי חיים בתנאי שבי למטרות חינוך וכאמצעי לטיפוח בעלי חיים הנמצאים בסכנת הכחדה, גידול חיות מחמד ונוי כולל חיות אקזוטיות, מסוסים עד ציפורים, זוחלים ודגי נוי, ייצור ושיווק של ציוד, מכשירים, מזון ותרופות הדרושים לגידול חיות מחמד, הוראת הביולוגיה ו/או המדעים בבתי ספר, הלימודים בחוג מקנים לבוגריו יתרון של אפשרות ללמד בעזרת בעלי חיים, עזרה לרופאים וטרינריים.

החוג למדעי החי של המכללה האקדמית תל חי מוכרת בבית הספר לרפואה וטרינרית אוניברסיטה העברית בירושלים, כך שבוגריו, המסיימים בהצלחה, יכולים להגיש את מועמדותם לתוכנית ללימודי ווטרינריה באוניברסיטה.