אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 24.06.2015

בתערוכה "ארכיאולוגיה עתידית" יוצגו מבחר מעבודות הקרמיקה והצורפות של בוגרי המכון לאומנויות תל-חי

ביום שישי הקרוב תפתח בבית בנימיני בת"א תערוכה של בוגרי המכון לאומנויות בתל-חי שכותרתה: "ארכיאולוגיה עתידית". התערוכה תכלול מבחר עבודות אמנות, ממחלקות הקרמיקה והצורפות.

היצירה האמנותית היא תוצאה של ריאקציה עוצמתית המוזנת מההיסטוריה האנושית, מהניסיון האישי של היוצר, מהבנת החומר, שליטה טכנית, רעיון מניע, ורבדים רבים נוספים.

המוציא לפועל של היצירה, 'המבחנה' בה מתקיים התהליך הוא האמן היוצר, המביא לידי ביטוי חומרי אסתטי וצורני את רעיונו לעולם.

בין אם היצירה היא 'שימושית' (פונקציונלית) ובין אם אסתטית 'טהורה', הרעיון העומד בבסיסה טוען את האובייקט בערך מוסף רוחני ותרבותי.

התערוכה 'ארכיאולוגיה עתידית' מהווה הזדמנות מעניינת להפגיש קטבים אשר נמצאים פעמים רבות בקצוות מנוגדים: עתיק וחדש, עשיר ועני, חומר ורעיון, חוויה ורגש, אסתטיקה ופונקציה…

העבודות המוצגות בתערוכה, המגיעות מדיסציפלינות שונות מהותית, עוזרות להבליט את המנוגד וגם את המשותף ליוצרים השונים, בחוטים דקים של רעיון והגיון, ובחומריות חושנית ומרגשת.

מפגש זה מאפשר להתחיל לנחש, לעצב ולנבא את עתיד היצירה האמנותית בחומר ע"י מבט קדימה אל העתיד תוך הבנה עמוקה של העבר.

התערוכה 'ארכיאולוגיה עתידית' מציעה למתבונן לקרוא את החפצים המוצגים כחלק העכשווי מתוך רצף המתחיל בשחר ההיסטוריה האנושית, ויימשך עוד אלפי שנים קדימה.

המתבונן יבחר לעצמו משקפיים (אמנותיות, אסתטיות, אנתרופולוגיות, היסטוריות, מדעיות טכנולוגיות, רעיוניות, או אחרות) על מנת לשפוט את המובא לפניו.

תאריך פתיחה: 26.6.15

תאריך נעילה: 18.7.15

מקום תצוגה: בית בנימיני, מרכז לקרמיקה עכשווית. העמל 17 תל אביב

אוצר ראשי: זמר ס"ט

אוצרות: סיגל ליפשיץ וגון רוזנסטון

מעצב תערוכה: טל מור

שמות המציגים:

עדי מירב, עופרי תם, עדי קרמר, יסכה הטב, דבורה שטראוס, עלי סקלר, שי כהן סירקין, אילה כספי, נטע לבבי, רעות אהרונוביץ', אווה צ'רני, לילי זדור, לאה אורמן, יעל ליבנה, ענת זלמנוביץ', אלעד עוזרי, מירב ניב רביב, נדב מור, ישראל פולברג, רותם יחיה, נעמי בן זמרה, יעל אלון, הילה מרשנסקי, אבי זינו, אלעד גוטרמן, מאיה פכולדר, אלעד יחזקאל, שירן סלם, גילי מקובר

בתמונות:

שירן סלם| נקודת אחיזה | כסף, אלפקה

לילי זדור | poultry | חומר יציקה לשריפה גבוהה, תחמוצות | טכניקה: תבניות יציקה

אלעד עוזרי | אלומיניום, נחושת | טכניקה:  הרמה

מירב רביב ניב| שאריות היום | כסף, זהב

יעל ליבנה | התקלפות | פורצלן, זיגוג וולקני | טכניקה: עבודת אובניים

נטע לבבי | סדקים | פורצלן, צובענים | טכניקה: נריקומי

רעות אהרונוביץ | פורצלן, זיגוג גבישי | טכניקה: עבודת אובניים

צלם: דרור מילר

-=-=-=-=-=-=-

על המכון לאמנויות תל חי

המכון לאמנויות תל חי נוסד בשנת 1957 ומהווה מאז מוקד יצירה ואמנות מוביל ובית ספר איכותי ללימודי אמנות ויצירה. כיום במכון לאמנויות 3 מחלקות: אמנות פלסטית, צורפות, וקרמיקה. הסטודנטים לומדים במשך 3 שנים מסלול מאתגר ואיכותי, ונחשפים למיטב המורים והתכנים, כל זאת על מנת להכשירם כאמנים יוצרים ברמה הגבוהה ביותר, בעלי אמירה אישית משמעותית ויכולות טכניות מצוינות. בנוסף קיים מסלול לימודים משולב המקנה תואר ראשון רב תחומי מהמכללה האקדמית תל חי.

הלימודים במחלקות המכון לאמנויות מתאפיינים בגישה בעלת דגש מקצועי מעשי יחד עם אווירה משפחתית חמה ותומכת, ותפיסה אמנותית גבוהה המאפשרת לסטודנטים ללמוד ולחקור בצורה מעמיקה את המעניין אותם. התכנים הנלמדים במכון לאמנויות משלבים את המסורות העתיקות ביותר יחד עם טכנולוגיות חדשניות באופן המאפשר יצירה חדשה.

מיקומו של המכון לאמנויות תל חי באצבע הגליל, על שוליו הצפון מערביים של עמק החולה מחבר אותו באופן ישיר להיסטוריה החומרית היצירתית והתרבותית המקומית, המתקיימת ברצף למעלה מ- 780 אלף שנה, ומיוצגת ונוכחת במרחב במאות אתרים היסטוריים נגישים ומרתקים.

המחלקה לצורפות בתל חי מדגישה היבטים עיצוביים ורעיוניים לכל אורך הדרך. פיתוח חשיבה יוצרת, אשר ממנה נובעת  היכולת לתת ביטוי לסיפור, לתנועה, לפירוק והרכבה של פרט ושל מכלול. כך מגיעים התלמידים גם לפיתוח של טכניקות וכלי עבודה חדשים, ולשפה אישית וייחודית.

מחלקת הקרמיקה בתל חי מתאפיינת בהיות התלמידים והמורים מעין שבט. קהילה, אשר ביסודה שיתוף, תמיכה, הכלה הדדית. הפעולה כקבוצה הכרחית להצלחה האישית של כל אחד. תלמידי כל השנים פועלים ולומדים יחד באותו החלל ובאותו הזמן, מעורבים אלה בעבודתם של אלה. קבלה מלאה, סיוע הדדי וייעוץ הם דרך החיים במחלקה. מתוך אלו מוצא כל אחד את הלגיטימציה המלאה להתפתח בכיוון הייחודי עבורו. כך יוצאים מכאן הבוגרים כאשר הם מוכנים לדרך חיים של שיתופי פעולה מקצועיים עם אחרים, דרך חיים האופיינית למקצוע. הדגש על פיתוח תהליך של צמיחה רוחנית- אישית של כל תלמיד, בנוסף על השליטה בחומר ובטכניקות, משלים את אלו לכדי בסיס רחב לצורך התפתחות הלאה כאמן יוצר.