מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 30.10.2014

העתיד כבר כאן

המכללה האקדמית תל-חי, בשיתוף עם אשכול רשויות גליל מזרחי, מציעה קורס מרתק על מדפסות התלת-מימד המתקדמות

במסגרת המרכז האקדמי לנוער במכללה האקדמית תל-חי, הפועל בשיתוף עם אשכול גליל מזרחי, יפתחו בשבוע הבא שני קורסים המיועדים לקהל הרחב על מדפסות התלת-מימד החדישות והמתקדמות. מדפסות התלת-מימד הן פיתוח טכנולוגיה חדשנית שהבשילה מאוד בשנים האחרונות, המאפשרת להדפיס מגוון עצום של מוצרים על-פי תוכנות מחשב מיוחדות. מדפסות מתקדמות אלה הן חלק מתחנת החקר שהקימו תל-חי ואשכול הרשויות בבית הספר התיכון הר וגיא, אשר תעסוק בנושאים של פיזיקה וטכנולוגיות מתקדמות. המדפסות ישמשו את הסטודנטים במכללה ואת תלמידי המרכז האקדמי לנוער בתל-חי בתהליכי הניסוי והחקר השונים במסגרת לימודיהם.

לדברי שי זוהר, מנהל תחנת החקר בהר וגיא: "הטכנולוגיה המתקדמת של מדפסות התלת-מימד מוכיחה שהשמים הם לא הגבול! באמצעות המדפסות הללו ניתן להדפיס כל דבר העולה על הדעת: החל מצעצועי פלסטיק, דרך מוצרי מזון, טקסטיל בהתאמה אישית ומדויקת, בתים, כלי נשק ואפילו וירוסים. שימוש במדפסות אלה נעשה, בין היתר, גם לצורכי רפואה, כשהיום ניתן לדוגמא לסרוק לפני ניתוח לב פתוח את ליבו של החולה, להדפיס במדפסת תלת-מימד לב זהה לחלוטין ללב המקורי וכך להתאים בדיוק רב את הניתוח ואת הטיפול הדרוש לאדם החולה. דוגמא מרתקת נוספת היא חברת נאס"א שהוציאה לאחרונה קול קורא בו היא מזמינה חוקרים להציע הצעות לפיתוח קפסולות המכילות אבקות מזון, אותן ייקחו איתם האסטרונומים לחלל ושם ידפיסו את המזון המבוקש, כמו למשל: פסטה, פיצה או כל מאכל אחר העולה על הדעת".

המכללה האקדמית תל-חי ואשכול הרשויות מזמינים גם אתכם ללמוד על עולם העתיד ולקחת חלק באחד משני הקורסים שיפתחו בשבוע הבא לקהל הרחב במחיר סמלי בלבד. הקורס הראשון מיועד להורים וילדים, והוא יעסוק בתכנון ובניית משחקים. הקורס יימשך על פני שלושה מפגשים, בימי ראשון  (החל מה- 2/11) בין השעות 16:30-19:00 ומחירו 100 ₪ עבור הורה וילד. הקורס יכלול הרצאת מבוא על עולם התלת-מימד, מודליזציה של רעיון/משחק והדפסה של הרעיון.

הקורס השני הוא קורס יזמות – מרעיון למוצר, והוא יימשך על-פני 10 מפגשים, בימי שלישי (החל מה- 4/11) בין השעות 16:30-19:00 ומחירו יהיה 150 ₪ למשתתף. הקורס יכלול הרצאה מקיפה על עולם התלת-מימד והאפשרויות האינסופיות הטמונות בטכנולוגיה הזו, עבודה על מודל יזמי או צורך שנוצר בסיעור מוחות, לימוד תוכנת תלת-מימד ומידול המוצר, הדפסה של מוצר.

להרשמה ניתן לפנות למרכז האקדמי לנוער בתל-חי  04-8181462