מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 16.09.2014

מהיקב לקמפוס

הסטודנטים בתוכנית היין במכללה האקדמית תל-חי החלו השבוע בסמסטר קיץ מעשי לייצור יין
עוד בנושאים:

במסגרת סמסטר הקיץ המעשי של תכנית היין במכללה האקדמית תל-חי, התבצע השבוע בציר הענבים ע"י הסטודנטים הלומדים בתכנית. הענבים נבצרו מחוות הניסיונות פיכמן, הממוקמת בצפון רמת הגולן. לאחר הבציר הובאו הענבים  ליקב הלימודי במכללה, שם עברו תהליך של קרצ'ר (הפרדת הענבים מהשזרות)  והחל תהליך יצור היין בתוך מיכלים מיוחדים.

בנוסף ללימוד ולהתנסות של הסטודנטים בתהליך עשיית היין, הם שותפים גם למחקר אקדמי, המתבצע ביקב הלימודי במכללה, בשיתוף מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון וחוקרים מהמכללה האקדמית תל-חי. במסגרת המחקר מתבצע ניסוי אשר בודק את השפעת רשתות הצללה על החומצה המאלית בענבים ועל איכותו של היין.

תהליך הכנת היין ימשך מספר שבועות עד לשלב הבקבוק, במהלכם יערכו הסטודנטים בדיקות יין אנליטיות במעבדת היין של המכללה הסמוכה ליקב הלימודי, ותוצאותיהם ישמשו את המחקר שנערך בשיתוף עם ד"ר עומר קריין ממו"פ צפון  וד"ר מאיר שליסל, מהחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי.

מחקר זה הוא מחקר שלישי בסדרת מחקרים בהם משתתפים הסטודנטים מתוכנית היין  בשיתוף חוקרי המכללה ומו"פ צפון.

מערכת חשיפה לצפון

מערכת חשיפה לצפון

בלוג 'חשיפה לצפון' כאן כדי לעדכן אתכם בכל הידיעות, האירועים וההתרחשויות במכללה האקדמית תל-חי וסביבתה. העיקר שלא תאבדו את הצפון.

תגובות בבלוג חשיפה לצפון

הוסף תגובה בבלוג חשיפה לצפון

יש לרשום שם מלא

יש לרשום כתובת אימייל תקינה

יש לרשום תגובה