מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 21.08.2014

תכנית היין "מתמחה בייצור יין"

ההרשמה לתכנית היין של המכללה האקדמית תל-חי "מתמחה בגידול גפן וייצור יין", נמצאת בעיצומה. השנה מציינת תכנית מצליחה זו, עשור להווסדה.
עוד בנושאים:

התוכנית בתל-חי, הינה התוכנית הראשונה והמקצועית ביותר בארץ. במהלך השנים בהן היא פועלת, סיימו אותה בהצלחה למעלה מ-260 בוגרים מכל רחבי הארץ. מבין הבוגרים, 74 פתחו יקבי בוטיק, ביניהם יקבים הזוכים להערכה רבה מפי כל. בוגרים רבים אחרים השתלבו בתעשיית היין בארץ בתפקידים שונים ביקבים מסחריים וביקבי בוטיק.

הצלחתה הגדולה של התוכנית בתל-חי נובעת משילוב של מרצים מהשורה הראשונה בתחום היין ובחירה קפדנית של נושאי הלימוד. התכנית כוללת קורסי יסוד: כימיה כללית ואורגנית, מיקרוביולוגיה כללית ובוטניקה; קורסי ליבה מקצועיים: גידול גפן, כימיה של יין, מיקרוביולוגיה של יין, הערכת יין ותהליכי ייצור יין וכן קורסי העשרה: שיווק יין, יינות העולם ומפגשים עם ייננים. בראש תכנית היין עומד איתי להט, יינן ואגרונום גפן, בעל ניסיון רב שנים בעולם היין

 הקורס אינו עיוני בלבד: מלבד הרצאות פרונטליות יוצאים הסטודנטים לסדנאות בנושא גידול ענבים בכרמים, לסיורים מודרכים ביקבים, מתרגלים אנליזות של יין במעבדה מקצועית במכללה וזוכים לשעות רבות של טעימות יין מודרכות מיינות ישראל והעולם. כמו כן מתנסים המשתתפים באופן מעשי, בשלבי ייצור היין השונים, החל ממעקבי ההבשלה בכרמים בחודשי הקיץ, והמשך בתהליכי ייצור היין ביקב.

התוכנית בתל-חי מעניקה לבוגריה תעודת  "מתמחה בייצור יין – CELLAR  MASTER", המקבילה לתעודות דומות הניתנות במכללות בחו"ל.

מערכת חשיפה לצפון

מערכת חשיפה לצפון

בלוג 'חשיפה לצפון' כאן כדי לעדכן אתכם בכל הידיעות, האירועים וההתרחשויות במכללה האקדמית תל-חי וסביבתה. העיקר שלא תאבדו את הצפון.

תגובות בבלוג חשיפה לצפון

הוסף תגובה בבלוג חשיפה לצפון

יש לרשום שם מלא

יש לרשום כתובת אימייל תקינה

יש לרשום תגובה