מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 03.08.2014

הכירו את תוכנית

המכללה האקדמית תל-חי מציעה תוכנית לימודים ייחודית המשלבת תואר ראשון במדעי המזון עם תואר ראשון במדעי התזונה
עוד בנושאים: ,

המכללה האקדמית תל-חי מציעה תוכנית לימודים ייחודית, שתאפשר לסטודנטים למדעי המזון, להשלים בתוך שנה נוספת בלבד תואר נוסף במדעי התזונה. היתרון של התוכנית בכך, שהיא תכשיר את בוגריה להשתלב בתעשיות המזון השונות והערך המוסף שהם יזכו לו יהיה הפאן הבריאותי.

החוג למדעי המזון הינו חוג חדש שנפתח בשנת הלימודים הנוכחית במכללת תל-חי. החוג נושא אופי תעשייתי בעיקרו, ומתבסס על מדעי החיים, הכימיה, התזונה וטכנולוגיות המזון המודרניות.
בראש החוג עומד דר' סגולה מוצפי ומובילי החוג הם פרופ' זקי ברק, שהיה בין מקימי הפקולטה למדעי המזון והביוטכנולוגיה בטכניון, ופרופ' משה טרופ, מומחה בעל שם המרצה כיום בחוג למדעי התזונה.

טכנולוג מזון הוא בעל מקצוע אקדמי העוסק בתכנון ובאחריות בצוע של ייצור מזון המתחיל מן התוצרת החקלאית מעת איסופה והנבתה עד הגעתה אל הצרכן. התשומות בייצור המזון כוללות הערכת טיב התוצרת החקלאית וחומרי הגלם, איתור חומרי הגלם, תהליכי יצור, אבטחת האיכות, הערכת התזונה, היגיינה וסניטציה, אחסון, עיצוב, שימור ואריזה. הטכנולוג הבכיר נוטל חלק חשוב ומכריע בצוות הניהול והאסטרטגיה של המפעל. במפעלים גדולים ובמוסדות מחקר שימושי הטכנולוג מבצע ו/או מנהל פרויקטים של מחקר ופיתוח כדי להמציא מוצרים חדשים ולשפר ולשכלל מוצרים קיימים ותהליכי ייצור.
יחודו של החוג בתל-חי מתאפיין בתוכניות אשר ישימו דגש על יצור חומרי גלם למזון, על הפקות תמציות טבעיות, על מזונות עתירי בריאות ועל פיתוח מוצרי מזון חדשים.

התוכנית הייחודית, תאפשר לסטודנטים לשלב בין החוג למדעי המזון לחוג למדעי התזונה ע"י כך, שבתום שלושת השנים הראשונות בהם ילמדו הסטודנטים בחוג למדעי המזון ויעמדו בדרישות, הם יוכלו להשלים תואר נוסף במדעי התזונה וכך יזכו להכשרה ייחודית המשלבת בין הפאן הטכנולוגי של הכנת המזון ובין הפאן הבריאותי שלו.

מערכת חשיפה לצפון

מערכת חשיפה לצפון

בלוג 'חשיפה לצפון' כאן כדי לעדכן אתכם בכל הידיעות, האירועים וההתרחשויות במכללה האקדמית תל-חי וסביבתה. העיקר שלא תאבדו את הצפון.

תגובות בבלוג חשיפה לצפון

הוסף תגובה בבלוג חשיפה לצפון

יש לרשום שם מלא

יש לרשום כתובת אימייל תקינה

יש לרשום תגובה