מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 08.07.2014

חדש בתל-חי! תכנית קדם רפואה בחוג לביוטכנולוגיה

בשנת הלימודים הבאה תיפתח תכנית ללימודי קדם רפואה בחוג לביוטכנולוגיה, במכללה האקדמית תל-חי. זו הפעם הראשונה בישראל שמוצעת תכנית ללימודי קדם רפואה במכללה אקדמית ולא באוניברסיטה
עוד בנושאים: ,

לראשונה בישראל, העניקה המועצה להשכלה גבוהה את אישורה לפתיחת תכנית לימודי קדם רפואה במכללה אקדמית (ולא באוניברסיטה)  והחל משנת הלימודים הקרובה תשע"ה, ניתן יהיה ללמוד זאת במסלול לימודים מיוחד שיפתח בחוד לביוטכנולוגיה במכללה האקדמית תל-חי. תכנית הלימודים המוצעת בתל-חי נועדה להכשיר מועמדים ראויים לתכניות ארבע-שנתיות ללימודי רפואה. התוכנית כוללת את שבעת מקצועות הליבה של לימודי הקדם-רפואה: ביולוגיה של התא, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, גנטיקה, פיזיולוגיה, מיקרוביולוגיה וסטטיסטיקה. בראש התוכנית עומד פרופ' ערן דולב, אשר כיהן בתפקיד קצין רפואה ראשי של צהל בשנים 1979-1983. בהמשך שימש כראש החוג למדעי ההתנהגות בפקולטה לרפואה באונ' ת"א, ואחר-כך כמנהל מחלקות פנימיות בבי"ח וולפסון ובמרכז הרפואי תל אביב. כמו כן, כיהן פרופ' דולב כיו"ר הלשכה האתית של ההסתדרות הרפואית בישראל וכיו"ר החברה הישראלית להיסטוריה של הרפואה. לצדו של פרופ' דולב ירצו בתוכנית מיטב המומחים מתחום הרפואה בארץ.

פרופ' ערן דולב

התכנית כוללת קורסים רבים ומגוונים ביניהם: קורס באיסוף ופענוח נתונים מדעיים, פרויקט מחקר, קורסי מבוא בפסיכולוגיה, קורס בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה, קורס עזרה ראשונה, בריאות וחולי, עקרונות בתזונת האדם, מבוא לביואינפורמטיקה, אתיקה רפואית, תולדות הרפואה ועוד. בוגרי התוכנית יוכלו להשתלב בלימודי הרפואה בבית הספר לרפואה החדש בצפת ובשאר בתי הספר לרפואה בארץ ובעולם.

9 תגובות בבלוג חשיפה לצפון

1. אלי

איזה יופי טוב מאוד, שמח לשמוע שמתייחסים לנושא החשוב הזה. כי בתחום של
    מור רפואה מתקדמת בשבילך אין הרבה מקומות שאפשר ללמוד בהם באיזור הצפון.

2. דן

האם יש תוכנית לימוד לקדם רפואה, לאנשים מוגבלים כאלו שיש להם קושי הליכה למשל כאלו שמשתמשים ב קלנועית ?

3. רועי

האם רפואה מתקדמת של שיחות פרטניות על ספות לסלון , הם חלק מתוכנית הלימוד הזאת ?

4. רועי

חשבתי האם קדם רפואה דורשת תנאים מסויימים בפסיכומטרי, הבן של יושב כל היום ב סלון פינתי או במטבחים , ושואל האם הוא יכול ללמוד רפואה ?

5. דני

האם בחירת חדרי שינה , או במילים אחרות האם שינה עוזרת לרפואה ?

6. דני

האם רכב חשמלי עולז להירגע בנסיעה, או שימוש ברכב תפעולי ?

7. דני

צמיד רציתי לדעת האם שימוש ב אופניים חשמליות עוזרות כחלק מהרפואה ?
    אחי קנה לפני כחצי שנה אופניים חשמליים ואז עלתה השאלה,
    אשמח לקבל חוות דעת.

8. איציקו

חבל שבמקום להתרכז בכתבה היפה הזאת אנשים בתגובות פה רק עוסקים בקידום האתר שלהם. :)