מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 17.06.2014

חוגגים עשור לתכנית היין המצליחה

תכנית היין המצליחה והוותיקה במכללה האקדמית תל-חי מציינת עשור להקמתה ופותחת את ההרשמה לשנה הלימודים הבאה
עוד בנושאים:

התוכנית אשר נפתחה בשנת 2004, מציינת בימים אלה עשור להיווסדה, עם נתונים מרשימים ביותר של בוגרי התוכנית.

את התוכנית סיימו למעלה מ- 300 בוגרים- המהווים כיום את תשתית ענף היין בישראל:  כשליש (!) מהם פתחו יקבי בוטיק או שידרגו יקבי בוטיק קיימים, בעקבות לימודיהם במכללה האקדמית תל-חי. 70% מהבוגרים של התוכנית עוסקים בתעשיית היין: עובדים בתפקידים שונים ביקבים גדולים וקטנים, במסעדות, כסומלייה ועוד.

תכנית היין בתל-חי הצליחה לסחוף אליה במהלך השנים סטודנטים רבים מכל חלקי הארץ. כ-  60% מהבוגרים הם תושבי הגליל והגולן כ- 40% הגיעו ללמוד במכללה מכל רחבי הארץ, אפילו מהעיר אילת הדרומית.

בראש תכנית היין עומד איתי להט, מבכירי ענף היין בישראל, שמציין כי "הקשר של הבוגרים עם המכללה נמשך גם לאחר סיום הלימודים. רבים מבוגרי התוכנית העוסקים בתחום, נעזרים במעבדת היין המתקדמת, שהקמנו לפני שנתיים במכללה, מעבדה שכוללת ציוד מקצועי ביותר. בנוסף לכך הקמנו במכללה  יקב לימודי המאפשר לסטודנטים להתנסות באופן מקצועי בכל תהליך הבציר והכנת היין. היקב הלימודי, משמש גם לביצוע מחקרים אקדמיים אותם עורכים חוקרי המכללה בשיתוף עם מומחי משרד החקלאות".

בימים אלה נמצאת בעיצומה ההרשמה לשנת הלימודים הבאה. הלימודים בתוכנית היין מתקיימים בימי חמישי ובימי שישי אחת לשבועיים. במסגרת התכנית מתקיימים סיורים לימודיים ביקבים ובכרמים, ברחבי הארץ.

מערכת חשיפה לצפון

מערכת חשיפה לצפון

בלוג 'חשיפה לצפון' כאן כדי לעדכן אתכם בכל הידיעות, האירועים וההתרחשויות במכללה האקדמית תל-חי וסביבתה. העיקר שלא תאבדו את הצפון.

תגובות בבלוג חשיפה לצפון

הוסף תגובה בבלוג חשיפה לצפון

יש לרשום שם מלא

יש לרשום כתובת אימייל תקינה

יש לרשום תגובה