מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 10.06.2014

חטיף אספרגוס, מעדן טפיוקה או קרנצ'יגלידה?

הסטודנטים מהמכללה האקדמית תל-חי פיתחו מוצרי מזון חדישים ומקוריים. המוצרים החדשים הוצגו השבוע בכנס "חדשנות בענף המזון" בו לקחו חלק בכירי טכנולוגי המזון של החברות המובילות בארץ
עוד בנושאים:

גלידה מטוגנת, ברד אלכוהולי, בועות רטבים, תיון בטעם שוקולד ומעדן קרם קוקוס – הם רק חלק מהמוצרים החדשים והמקוריים שפתחו הסטודנטים מהחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי והוצגו השבוע (יום שלישי 10/6/14) בכנס "חדשנות בענף המזון", בו לקחו חלק בכירי טכנולוגי המזון בארץ. פיתוח המוצרים החדשים נעשה במסגרת קורס ייחודי וראשון מסוגו בארץ אשר נלמד בשנה ג' בחוג למדעי המזון, במכללה האקדמית תל-חי, במהלכו מפתחים הסטודנטים בשנה ג' סדרת מוצרי מזון חדשים ומקוריים שלא קיימים עדיין בשוק הישראלי.

לדברי ד"ר אופיר בנימין, מהמנחים בקורס: "זהו קורס יישומי אשר נלמד לאורך  שנה אקדמית שלמה והוא כולל מספר שלבים: החל מחשיבה על רעיון למוצר חדשני לגמרי, מיתוגו (פלח השוק, קהל היעד, היכן ימכר וכו') פיתוחו באופן שיתאים לפיתוח תעשייתי, ביצוע אנליזות למוצר, עריכת פאנלים מקצועיים של טעימה, ועד תכנון קו הייצור התעשייתי ובניית תכנית שיווקית".

בין המוצרים שהוצגו בכנס השבוע ניתן היה לטעום קרנצ'ילדה –  גלידה מטוגנת, עטופה בציפוי פריך של אגוזי לוז מסוכרים, ברד אלכוהולי – משקה ברד המיועד לצעירים במסיבות. הברד מכיל כ- 25% אלכוהול והוא מגיע בטעמים טרופיים: מנגו, פאפיה, אננס.

תיוני שוקולד הוגשו לשתייה בטעמים של אגוזים ובננה. מוצרים חדשניים נוספים הם  מעדן קרם קוקוס,  אגרול אבוקדו, קוביות תה ירוק, טוסטידה- שילוב של טוסט ופשטידה – מאכל שמגיע קפוא ותוך מספר דקות בטוסט מוכן לאכילה מכיל: גבינה וירק כמו בטטה או תרד, מקופלת חמאת בוטנים – חטיף לילדים המבוסס על חמאת בוטנים, חטיף אנרגיה המכיל מחית בננה טבעית ויוגורט. ועוד…

דני רוזנסקי, מנהל הפיתוח של גלידת שטראוס התלהב מאוד מהמוצרים שפותחו: "מרשים מאוד לראות את הרעיונות היצירתיים של הסטודנטים ואת יישומם, יש כאן מוצרים המשלבים טכנולוגיה חכמה בעלי פוטנציאל גדול לפיתוח תעשייתי. הכנס "חדשנות בענף המזון" הינו כנס חשוב מאוד שיוצר חיבור בין אקדמיה ותעשייה ומאפשר לסטודנטים להכיר את אנשי התעשייה  וכבר ליצור קשרים להמשך דרכם המקצועית".

מור חורי – פיתחה עם חברה ברד אלכוהולי – "הרעיון היה לפתח משקה קליל וטעים שמתאים לצעירים. פיתחנו פתיתי מיץ עם אלכוהול בטעמים תות-בננה, אננס-ליצ'י, מנגו ואפרסק. הפתיתים נשמרים במקפיא וברגע שמוציאים אותם הם יוצרים מרקם של ברד".

גל אלפרוביץ פיתחה "ביספרגוס" חטיפי אספרגוס – "סבא שלי מגדל אספרגוס בניר בנים וזה ירק שאני מאוד אוהבת והוא גם נגיש עבורי. במוצר שפיתחנו לקחנו את החלק התחתון של הגבעול, שהוא בעצם פחת, זה חלק שלא משתמשים בו למאכל מכיוון שהוא סיבי מיד. טחנו אותו והפכנו אותו לאבקה והכנו מעין קרקרים פריכים וטעימים בעלי סגולות רפואיות רבות. האספרגוס מכיל ויטמינים ומינרלים המסייעים לטיפול במחלת הסרטן, ממיסים אבנים בכליות ועוד"

מערכת חשיפה לצפון

מערכת חשיפה לצפון

בלוג 'חשיפה לצפון' כאן כדי לעדכן אתכם בכל הידיעות, האירועים וההתרחשויות במכללה האקדמית תל-חי וסביבתה. העיקר שלא תאבדו את הצפון.

תגובות בבלוג חשיפה לצפון

הוסף תגובה בבלוג חשיפה לצפון

יש לרשום שם מלא

יש לרשום כתובת אימייל תקינה

יש לרשום תגובה