מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 04.05.2014

המסע של חנין איסמעאיל

חנין איסמעאיל, בת 21, לומדת במכללת תל-חי שנה ב' בחוג לחינוך מספרת על המסע שלה

חלק גדול מהמסע שלי באקדמיה מוקדש ללמידה, להתמקצעות ולאתגרים חדשים. בשנת הלימודים הראשונה התקבלתי למלגת קרן רש"י ומשם התחיל המסע שלי. בחרתי לצאת לדרך חדשה, לקחתי נשימה ארוכה ויצאתי לדרך עם 'תיק המסע שלי'. לאורך המסע למדתי המון על החיים בכלל ועל עצמי בפרט. הייתה לי הזדמנות מאתגרת כל כך, למדתי איך להתמודד עם החוויה האישית שלי  לצד האתגרים וגם על אנשים למדתי… למדתי שאין סוף ללמידה. בשנה הראשונה שלי עשינו כל מיני פעילות במסגרת המלגה (פורים, מפגש בנושא תכנון כלכלי לסטודנטים, מפגשי גיבוש ועוד…).

המשכתי במסע שלי גם השנה הזאת תשע"ד, והשנה שעות המלגה של קרן רש"י לא במכללה אלא בבית ספר תל-חי.  זאת אחת החוויות הכי מדהימות וכייפיות והמשמעותיות שניתנו לי בחיים. במסגרת בית הספר הכרתי  תלמידים שיש להם קושי מבחינה לימודית וקצת חברתית. התחלנו לעבוד יחד, הכרתי אותם והם הכירו אותי. למדתי שבעזרתם אני בוחנת את עצמי כל פעם מחדש  את החולשות והחוזקות שלי ובכלל מה מרכיב את האישיות שלי במפגש עם דמויות אחרות שבקונטקסט הנוכחי אני בתפקיד המדריכה או אחד המודלים שלהם לחיקוי.

המסע שלי עם התלמידים לא מתבסס רק על בחינה לימודית. היחס הוא מעבר לכך.  נוצר ביננו קשר ממש חזק ומשמעותי, כאשר בכל יום מושם דגש על מעגל אחר לדוגמה: שאיפות ויכולות, התמודדות עם משברים, היחסים בין הפרט לאחר ועוד. במהלך  השנה השנייה  (תשע"ד) התקבלתי לעוד פרויקט " הטובים לתעסוקה" שהוא בעיני פרויקט שאפתני. הפרויקט נתן לי הזדמנות להשתלב בתעשיות מגוונות ולצבור ידע תעסוקתי בזמן הלימודים. בזכות פרויקט "הטובים לתעסוקה", עכשיו אני חלק ממרכז מעשה שקבלתי תפקיד משמעותי וחשוב "מנהלת מרכז נעורים בכפר ראמה". התפקיד הזה נותן לי  הרבה. הוא נותן לי תהליך של הכשרה, פיתוח אישי, מקצועי, חברתי ואקדמי. פרויקט פועל למיצוי היתרון היחסי והפוטנציאל הגלום בנו, הזדמנות  ליצירת שינוי חברתי ולייצר רשת מנהיגות רב תחומית הפועלת מעמדות השפעה בחברה הישראלית לקידום אחריות ומעורבות חברתית .

שימו בתיק המסע שלכם את כל החוזקות, הרצונות, השאיפות, התשוקה, אמונה, סבלנות, ומחויבות. כי רק בזכותם תגיעו ליעד! עד ליעד הבא.. בטח לא אשכח את שתי הרכזות המדהימות שהכרתי- שולי ומירה. למדתי מכן הרבה, תמיד שמחות לעזור וכל פעם שפניתי אליכן קבלתי מענה. אתן עושות את הדברים בסבלנות ונחישות.. המילה "תודה" היא  מילה קטנה לאדם מיוחד כמוכן . אתן פשוט כתובת לשמחה, גאווה, הצלחה, שיתוף, דוגמה אישית ובעיקר העצמה.

בתודה והערכה,

חנין תופיק איסמעאיל.

1 תגובה בבלוג חשיפה לצפון

1. בלאל כיואן

כל הכבוד לך, וכל הכבוד לשולי ומירה על התמיכה הרצינית בסטודנטים.