מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 30.12.2013

בוגרים מספרים תל-חי: איתי רופמן

תכירו את איתי רופמן, בוגר המכללה האקדמית תל חי. כיום הוא עושה דוקטורט באבולוציה – וחוקר את האנתרופולוגיה אבולוציונית של אדם הקדמון. זיכרונותיו מימי המכללה גדושים בילויים, אווירה חמה ויחס אישי.

שלום איתי, תוכל ספר לנו בקצרה מה את עושה היום?

אני עובד באוניברסיטת חיפה, עושה דוקטורט באבולוציה, אנתרופולוגיה אבולוציונית של אדם הקדמון. וכרגע גר בהרצליה.

מה למדת בתל-חי?

למדתי תואר ראשון ברב תחומי (היסטוריה חברתית של אמנות), תואר שני באנתרופולוגיה בארה"ב (במדינת איווה, באוניברסיטה שיש שם).

שתף אותנו בכמה מילים על חווית הלימודים בתל חי ומהמגורים בצפון

היה מאוד יפה, מאוד שקט, אווירה מהנה מאוד, התייחסות מאוד יפה לסטודנטים, יש הרבה מאוד מקומות שמאפשרים בילוי וגם נותנים מקום לנושאים חברתיים. מקום מאוד מהנה, אם גרים בקיבוצים יש אווירה של שיתופיות, הרבה דברים שלא קיימים במרכז. הזיכרונות מהמכללה: יחס יפה מאוד לסטודנטים, אווירה חמה, אישית, שלא רואים כזה דבר באוניברסיטה.

כיצד תל-חי השפיעה עליך?

בעיקר המורים שפתחו את הראש לכיוונים חדשים, מרצים שמאוד הערכתי, זה הזיכרון החזק, לפתוח אופקים חדשים. זיכרון מיוחד של מצרים להיסטוריה, לימודים מעניינים. זו דרך נהדרת לקדם התיישבות בצפון, העיקר שזה ימשיך הלאה, גם במכללה, למקצועות חדשים, דרך לקדם את האזור, לא רק תואר שני אלא גם תארים מתקדים יותר.

2 תגובות בבלוג חשיפה לצפון

1. ציפי הלזינגר

אני אמא של בת המתעתדת ללמוד במכללת תל-חי.רציתי לדעת היכן לנים הסטודנטים הלומדים שם.האם יש מעונות אם כן,למי מגיע?ואם לא היכן הכי טוב לחפש.
    תודה.

2. מערכת חשיפה לצפון

שלום רב,
    ראשית אנו שמחים שבחרתם ללמוד אצלנו במכללה ומצטערים על התגובה המאוחרת.
    לרשות הסטודנטים שלנו המגיעים ללמוד מרחוק עומדים 3 מתחמי מעונות בקריית שמונה.
    המעונות ממוקמים בצפונה של קריית שמונה, בסמוך לצומת המצודות, במרחק 2 ק"ג מהמכללה,
    הדיירים נהנים משירותי אחזקה ותפעול, ושרותים נלויים כגון: שירותי כביסה אוטומטיים (בתשלום), מועדון, חדרי מחשבים, חניה.
    בקרבת המעונות נמצאים מרכזי קניות , בתי כנסת, מגרשי טניס, חדר כושר ובריכת שחיה.
    ישנו מסלול הליכה ואופניים המחבר בין המכללה למעונות וקיימת תחבורה ציבורית.
    להתרשמות ומידע על תהליך ההרשמה למעונות את מוזמנת להכנס ללינק הבא:

בהצלחה.