מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 18.12.2013

בוגרים מספרים תל חי: אדוה לוי ברדה

תכירו את אדוה לוי ברדה, בוגרת המכללה האקדמית תל חי. כיום היא כבר עושה פוסט דוקטורט בתחום הגנטיקה אך תחילת דרכה האקדמית היא בחוג לביוטכנולוגיה בתל-חי. למדור הבוגרים היא מספרת איפה היא היום ואיך הלימודים במכללה השפיעו ועדיין משפיעים על חייה.

1. שלום אדוה, תוכלי לספר לנו בקצרה מה את עושה היום?

אני גרה ברמת גן, היום אני עושה פוסט דוקטורט באוניברסיטה תל אביב במחלקה של גנטיקה. אני חוקרת את התגובה האטה לשברים דו גדילים בDNA.

2. מה למדת בתל-חי?

תואר ראשון בתל חי בביוטכנולוגיה, ואחר כך תואר שני באוניברסיטה העברית בירושלים, על המחקר עשיתי במיג"ל. התואר היה קשור לחיסון למלנומה וסרטן השד והשכלות ומלנומה. אחר כך את הדוקטורט עשיתי באוניברסיטת תל אביב באותה מעבדה, חקרתי חלבון מסוים, מצאתי חלבון חדש שמשתתף במלנומה.

3. תוכלי בכמה מילים לספר לנו על חווית הלימודים בתל חי ומהמגורים בצפון?

אני במקור בקרית שמונה, אז המגורים בצפון הם מדהימים ונהדרים וטוב שיש מכללה טובה שנמצאת בצפון הארץ. הייתה לי חוויה לימודית נהדרת גם חברתית וגם לימודית. מאוד מעשירה וזו פינה חמה בלב, ללא ספק, חלק מהחברים ליוו אותי במהלך תואר השני והשלישי, ותמיד זה כיף לראות בוגרים של תל חי באוניברסיטה אצלנו. היום יש 2 חבר'ה במעבדה של האוניברסיטה שעושים את התואר שהשני. לי זה כיף לראות אותם כאן.

4. האם יש לך זיכרון מיוחד מתל-חי? כיצד תל-חי השפיעה עליך?

אני לא יכולה להגיד על זיכרון מסוים אבל אני יכולה להגיד שזה היה יוצא במהלך התואר השני. נפגשתי עם החוקרים שלימדו אותי במהלך התואר הראשון, חומר אנושי מאוד מיוחד ונדיר. החוקרים אלה, המרצים הם באים להוראה ממקום אחר ולא קל למצוא את זה במקומות אחרים. היחס הוא אישי וכיף לפנות אליהם. זה פשוט חומר אנושים שונה ואיכותי. היה לי טוב שם ואני מאוד גאה שלמדתי שם ומאוד גאה בבוגרים שבאים אלינו ורואה אותם אצלנו באוניברסיטה להמשיך ללמוד.