מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 04.12.2013

בוגרים מספרים תל חי: יעל אס קורלנדר

יעל אס קורלנדר, אשר התחילה את מסלולה האקדמי במכללה האדמית תל חי במסלול דו-חוגי: חינוך ורב תחומי, היא כיום דוקטורנטית באוניברסיטת חיפה. למדור הבוגרים היא מספרת איפה היא היום ואיך הלימודים במכללה השפיעו ועדיין משפיעים על חייה.

1. שלום יעל, ספרי לנו בקצרה מה את עושה היום?

כיום אני גרה בחיפה עם בן זוגי ושתי בנותיי. אני דוקטורנטית החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. הדוקטורט שלי עוסק בהגירת עבודה לחקלאות בישראל בהנחיית פרופ' דבורה ברנשטיין ופרופ' רבקה רייכמן. למחייתי אני על מלגת הצטיינות בלימודי הדוקטורט וגם עוסקת בהוראה, כרגע אני מלמדת באוניברסיטת חיפה ובסמסטר הקודם לימדתי בתל-חי. זה היה מאוד מרגש בשבילי לחזור לתל חי כמרצה, סגירת מעגל בה אני חוזרת למקום ממנו התחלתי את דרכי האקדמית.

2. מה למדת בתל-חי?

למדתי במסלול הדו חוגי-חינוך ורב תחומי במוקדים לסוציולוגיה ודמוקרטיה ושלום.

3. תוכלי לספר בכמה מילים על חווית הלימודים בתל חי ומהמגורים בצפון?

אני תושבת הצפון במקור ומתעדת לחזור ולגור בו, בשבילי לבחור בתל חי היה הברירה ההגיונית ביותר היות ורציתי להישאר בצפון אחרי תקופת הצבא ולאחר מכן אותה תקופה ביליתי במרכז הארץ. למעשה, ראשית עשיתי מכינה לשיפור בגרויות ומשם המשכתי לתואר ראשון. לשמחתי סיימתי את התואר הראשון בהצטיינות כך שדרכי לתואר שני באוניברסיטה הייתה סלולה וקלה יחסית.

4. האם יש לך זיכרון מיוחד מתל-חי? כיצד תל-חי השפיעה עליך?

מכללת תל חי היא מכללה נהדרת, קיבלתי בה את הבסיס האקדמי שלי, ללא ההנגשה האקדמית של המכללה וראשית של המכינה אני לא יודעת איך היה נראה מסלול חיי המקצועי. קיבלתי בתל חי את האהבה לידע ואת הסקרנות והכלים הנדרשים בכדי לצעוד במסלול אקדמי.