מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 28.10.2013

פרופ' יונה חן בראיון ל"קול הרגע"

בתחילת החודש, רגע לפני שהתחילה שנת הלימודים האקדמית, התראיין נשיא המכללה האקדית תל חי ויו"ר ועד ראשי המכללות הציבוריות, פרופ' יונה חן, לתכנית הרדיו "קול רגע". בין היתר נשאל פרופ' חן על מעמד המכללות אל מול האוניברסיטאות, בעיית האבטלה בקרב אקדמיים והאם האחוז הגבוה של סטודנטים הלומדים מדעי הרוח הוא מסוכן.

לא מעט מדובר על "הדור האבוד" של צעירים שיוצאים אל שוק העבודה עם תואר ראשון, ולעיתים אף עם תואר שני, ומוצאים עצמם מובטלים מאחר ואין ביקוש לכישורים שלהם. האם באמת נוצרה בחברה בישראל אינפלציה בתארים אקדמיים?

"אני חושב שאנחנו מייצרים פחות מידי אקדמאים ותזכרו בבקשה, כל עם ישראל צריך לזכור, שיש לנו כ-50 אחוז מהשנתונים היום לומדים באוניברסיטאות. אם באבטלה אנחנו מדברים על משהו כמו שלושים אחוז של אקדמאים, אז אין פה בעצם בעיה. יש פחות אקדמאים מובטלים מאשר בכלל האוכלוסייה". פרופ' חן ממשיך ומסביר: "אני יכול להגיד לך מסקר שנעשה לאחרונה במכללה האקדמית תל חי בקרב כשבעת אלפים בוגרים, שבעים אחוז לפחות אומרים שהם מצאו עבודה בתחום שבו הם למדו ושהלימודים עזרו להם מאוד בעבודה עצמה. כלומר יש תועלת רבה בלימודים האקדמיים".

פרופ' יונה חן

בהמשך לדיון בעניין העתיד הכלכלי של הבוגרים האקדמיים הדגיש פרופ' חן: "אני יכול לשלוח מכאן קריאה לדור הצעיר ללמוד הרבה יותר מדעים. לא להזניח את מדעי הרוח אבל כל מי שיש לו נטייה ויכולת ללמוד מדעים, שיבוא ללמוד מדעים. נכון שהציפיות של הדור הצעיר שברגע שהוא יוצא מהמוסד יציעו לו משכורות שמנות, גבוהות. התהליך שונה קצת, אתה יוצא מהמוסד האקדמי, אתה צריך להיות מוכן לקבל משכורת נמוכה יחסית אבל על פני ציר הזמן ובטווח זמן קצר יחסית המשכורות משתפרות באופן ניכר.

להאזנה לראיון המלא>>