אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 27.10.2013

תכנית "הסייבר הצפוני" לשנת תשע"ד יוצאת לדרך

החוג למדעי המחשב במכללה אקדמית תל חי פותח מחזור שני לתכנית "הסייבר הצפוני". 18 תלמידי כיתה י', העומדים הדרישות התכנית, יוכלו להשתלב במערך המחשוב של חיל המודיעין עם גיוסם לצה"ל. את התכנית מובילים במשותף עמותת "מגשימים" ויחידת המודיעין 8200, המרכז האקדמי לנוער בתל-חי בראשותה של ד"ר עירית ששון והחוג למדעי המחשב במכללה בראשותו של ד"ר רן זיו.

בימים אלו, פתח החוג למדעי המחשב במכללה האקדמית תל חי, את מחזור הלימודים השני של תכנית "הסייבר הצפוני". התכנית מיועדת לתלמידי החטיבה העליונה בבתי הספר התיכוניים באזור, בעלי יכולות טכנולוגיות ומתמטיות. מטרתה של התכנית לאפשר לתלמידי התיכון בפריפריה הצפונית לרכוש ידע מעמיק בתחומי מדעי המחשב.

לתכנית התקבלו השנה 18 תלמידי כיצה י', הבאים ללמוד במכללה, בשעות אחה"צ, במקביל לשנת הלימודים. לתלמידים העומדים בדרישות התכנית תוצע האפשות להשתלב במערך המחשוב של חיל המודיעין לעת גיוסם לצה"ל.

קבוצה זו, שתחל לימודיה עם פתיחת שנת הלימודים האקדמית, מהווה, כאמור, את המחזור השני בתכנית. המחזור הראשון מונה כעת 8 תלמידי י"א המתחילים את שנתם השניהה בתכנית.

ד"ר רן זיו

את התכנית מובילים במשותף עמותת "מגשימים" ויחידת המודיעין 8200, המרכז האקדמי לנוער בתל-חי בראשותה של ד"ר עירית ששון והחוג למדעי המחשב במכללה בראשותו של ד"ר רן זיו. מטעם המרכז האקדמי לנוער מלווה את התכנית מר יוסף נזיה ומלמדים בה תלמידי ובוגרי החוג למדעי המחשב בתל חי.