אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 17.10.2013

המכללה האקדמית תל חי ממשיכה לצמוח!

שנת הלימודים האקדמית נפתחה השבוע במכללה האקדמית תל-חי עם גידול של 12% במספר הסטודנטים החדשים, כך מודיע נשיא המכללה פרופ' יונה חן. נתון זה מפתיע במיוחד לאור העובדה כי מרבית ממוסדות ההשכלה הגבוהה מתמודדים עם ירידה במספר הסטודנטים.

בעוד רבים ממוסדות ההשכלה הגבוהה מתמודדים עם ירידה במספר הסטודנטים, הרי שהמכללה האקדמית תל-חי, הנחשבת למוסד האקדמי הצפוני והמרוחק ביותר בארץ, רשמה גידול של 12% במספר הסטודנטים החדשים. את שנת הלימודים החדשה פתחו 1250 סטודנטים חדשים שהצטרפו ל-2200 הסטודנטים הלומדים במכללה. ובסה"כ לומדים השנה במכללה האקדמית 3450 סטודנטים.

נשיא המכללה האקדמית תל-חי ויו"ר ור"מ (ועד ראשי המכללות הציבוריות) פרופ' יונה חן, בירך השבוע את הסטודנטים ברחבי ישראל ובעיקר את הסטודנטים במכללות המתוקצבות (הציבוריות) בשנת לימודים פורייה, מוצלחת ומעשירה.

לדברי פרופ חן: "השנה ילמדו במכללות הציבוריות המתוקצבות 58 אלף סטודנטים לתואר ראשון, ו- 3000 סטודנטים לתואר שני. הגידול הוא משמעותי במיוחד בסטודנטים לתואר שני, שהוא תואר חדש יחסית במכללות הציבוריות. גידול זה מעיד על הצלחתן הרבה של המכללות הללו ועל צעידתן קדימה בצעדי ענק. התארים השניים במכללות מכסים תחומים רבים, החל מהמדעים, הטכנולוגיה, ומדעי החברה והרוח.

השנה התקיימה תחרות קשה בין המוסדות להשכלה גבוהה בישראל על ליבם של הסטודנטים החדשים וזאת בשל ריבוי החוגים החדשים בכל מגזרי ההשכלה הגבוהה בישראל ופתיחתן הבלתי מבוקרת של מכללות פרטיות חדשות. למרות זאת, רשמו המכללות הציבוריות בישראל גידול של 2.8% במספר התלמידים, בעוד שבאוניברסיטאות נרשמה ירידה של 1.8%."

"אחת הבעיות המדאיגות את מוסדות ההשכלה הגבוהה בארץ" מוסיף פרופ' חן "היא שכיום מספר הסטודנטים למרצה מגיע לכ- 26 בממוצע, בעוד שלפני 40 שנה המספר היה 12 , משמעותו של שינוי מסוג זה היא פגיעה ברמת הלימודים שהמכללות הציבוריות נאבקות בו בכל כוחן ובדרך כלל הן מצליחות לשמר מספרים קטנים יותר. בתל-חי לדוגמא היחס הוא 13 סטודנטים למרצה".