אקטיביזם | מערכת חשיפה לצפון | 09.10.2013

העשייה החברתית של המכללה האקדמית תל חי

מעורבות ועשייה חברתית הם אבני היסוד של המכללה האקדמית תל חי. במסגרת היחידה למעורבות חברתית פעלו בשנה הקודמת כ-350 סטודנטים במסגרות פעילות מגוונות.

מדי שנה אנחנו מובילים את הסטודנטים ליצירת שינוי חברתי ע"י שילובם במסגרות פעילות ובמקומות בהם זקוקים לנו בקהילה. אנו שואפים למצוא מענה לצרכים העולים מן השטח ומקווים שהסטודנטים שלנו יהיו מספיק מעורבים בכדי שיוכלו לאתר את הצרכים הללו וליזום בהמשך פרויקטים הנותנים מענה.

הסטודנטים מספרים לנו עד כמה הנתינה משמעותית עבורם. הם משקיעים ונותנים מכל הלב במקום הפעילות שלהם ומקבלים בחזרה הערכה רבה וחיבוק חם.

רואן סעדי, חונכת במסגרת מלגות משרד המדע: "התלמידות מוכנות למבחן הבגרות. הן התכוננו טוב והשקיעו. אני מקווה שיצליחו, כי הצלחתן היא גם ההצלחה שלי".

עודד וילסון , פעיל בפרויקט נוער גאה שנקרא "איגי" במסגרת מלגת קרן דוד פרידמן : "הסיפור שלי עם תל חי הוא כמו אהבה ממבט ראשון. אני נמצא פה שנה אבל מרגיש כאילו תמיד הייתי פה. פגשתי כאן אנשים יוצאי דופן במסגרת הלימודים והפעילות החברתית שלי ,השילוב של האווירה עם פתיחות ונתינה עצומה ויוצאת דופן היא המשמעות של תל חי עבורי. העשייה שלי בשנה החולפת הוכיחה לי שהסיפוק בלגרום למישהו אחר להיות מאושר תמיד היה ותמיד יהיה חלק מהחיים שלי. זה הכוח שלי. ובדרך כלל עם כוח באה גם אחריות גדולה שהיא החובה להמשיך ולעסוק בעשייה חברתית".

שירן דהרי, פעילה בבי"ס "רננים" במסגרת מלגת קרן דוד פרידמן: " אני מתנדבת בביה"ס רננים- לילדים עם פיגור קל עד קשה. מידי שבוע, אני מגיעה ל4 שעות בהן אני בכתה עם התלמידים- עוזרת למורה להעביר שיעור או מתרגלת עם התלמידים בכל מיני מקצועות. ההתנדבות ב"רננים" היא מעבר למספקת. היא מחשלת ומלמדת. ההתנדבות ב"רננים" גרמה לי להתעסק עם אוכלוסייה שאף פעם לא עבדתי איתה. התלמידים פשוט מקסימים ויודעים לתת אהבה והערכה יותר מכל אדם בעולם".

בימים אלו אנו מגבשים קבוצת מנהיגות של כ- 20 סטודנטים מכל החוגים במכללה האקדמית

אם את/ה רוצה לפעול לשינוי חברתי ולקחת חלק בעשייה ייחודית ומרגשת בקהילה – מקומך איתנו!

אנו מחפשים לקבוצה סטודנטים בוגרי כפרי נוער, סטודנטיות שהיו חיילות בודדות, צעירים יוצאי אתיופיה וצעירים מהפריפריה.

לפרטים נוספים: שולי ספיר במייל shulamitsa@telhai.ac.il

תכנית "הטובים לתעסוקה" – שילוב סטודנטים להתמחות בתעסוקה

תכנית "הטובים לתעסוקה" פעילה זו שנתה הרביעית במכללה האקדמית תל-חי ומציעה לסטודנטים פתרון תעסוקתי לצד ניסיון תעסוקתי. התכנית מעניקה למעסיקים את העובדים הטובים ביותר שהאקדמיה יכולה להציע כעתודה מקצועית ותורמת באופן מהותי להשארת אוכלוסייה צעירה וחזקה באצבע הגליל. במסגרת התכנית משולבים סטודנטים בארגונים וחברות בהיקף של בין 500 ל- 1,000 שעות עבודה סה"כ המבוצעות במשך שנה עד שנה וחצי. בתמורה מקבלים הסטודנטים מלגת לימודים בגובה של בין 15,000 ש"ח 30,000 ₪. המלגה ממומנת ע"י מכללת תל-חי, קרן ראסל ברי ומעסיקים מהאזור הרואים בחשיבות מתן מענה תעסוקתי לצעירי הסביבה ומשיכת מעסיקים שיסכימו לקבוע את ביתם בצפון ולהביא עימם היצע תעסוקתי.

התכנית מוצעת לחוגים השונים במכללה האקדמית בשתי הפקולטות ופונה לאוכלוסיית הסטודנטים בשנים ב' וג' ללימודיהם אשר ממוצע ציוניהם עולה על 85 לפחות אשר מעוניינים לשלב תעסוקה במהלך לימודיהם ורואים את הגליל כמקום מגוריהם העתידי.

לפניות מתעניינים העונים לקריטריונים, יש לפנות למירה: mirah@telhai.ac.il

יש לנו גם מלגות ייחודיות בשבילכם!

המכללה האקדמית תל חי עוזרת לכם להרוויח מכל הכיוונים: תוכלו לסיים את התואר עם ניסיון מעשי בתחום הלימודים, להתנסות במעורבות פעילה בפרויקטים חברתיים ואפילו… לקבל על זה כסף!

לרשימת המלגות המלאה לחצו