מה חדש? | מערכת חשיפה לצפון | 10.09.2013

שר המדע והטכנולוגיה, יעקב פרי בביקור במכללה האקדמית תל-חי

יעקב פרי, שר המדע והטכנולוגיה ביקר בקמפוס מכללת תל-חי, פגש את נשיא המכללה פרופ' יונה חן ושמע מפי שני סטודנטים שהגיעו ממרכז הארץ את סיפורם האישי אשר הובילם ללימודים בצפון

שר המדע והטכנולוגיה יעקב פרי וצוות משרדו, הגיעו לסיור בגליל המזרחי, במהלכו ביקר השר במכון המחקר מי"גל ובמכללה האקדמית תל-חי. הביקור במכללה נפתח בסיור בקמפוס מזרח. השר התרשם מאוד ממבני הקמפוס, מכיתות הלימוד, מהספרייה החדשה ומהנוף המרהיב הנגלה מכל עבר. לאחר מכן, הוזמן השר יחד עם פמלייתו לחדר הישיבות ושם קיבל הסבר על ייחודה של המכללה האקדמית תל-חי מפי נשיא המכללה, פרופ' יונה חן. בהמשך, שמע השר על הצלחתו הגדולה של מרכז התמיכה לסטודנטים לקויי למידה בניהולה של יעל מלצר, על פעילותו ועל ההישגים המרשימים אליהם מגיעים הסטודנטים. בהמשך סיפר מנכ"ל המכללה הטכנולוגית, מאיר ביטון, על פעילות המכללה בראשה הוא עומד ועל האתגרים הניצבים בפניה. בסיום המפגש שמע השר את סיפוריהם האישיים של שני סטודנטים הלומדים במכללה שהגיעו אליה ממרכז הארץ. הסטודנטים שיתפו בחוויית הלימודים המהנה וענו לשאלות השר שהתעניין בלימודיהם ובחיי החברה הסטודנטיאליים.

הסיור המשיך לקמפוס מערב של המכללה, שם נפגשו השר ופמלייתו עם ד"ר עירית ששון, עם צוות המרכז האקדמי לנוער ע"ש סידני וורן ועם שלושה תלמידים הכותבים עבודות גמר בתחומי המדעים, במסגרת המרכז האקדמי.

דר' עירית ששון מנהלת המיזם האזורי לקידום החינוך המדעי, הסבירה על פעילות המרכז ותרומתו לקידום לימודי המדעים והוראתם במערכת החינוך במרחב הגליל העליון, ועל פעילות המיזם האזורי לקידום לימודי המדעים באשכול 15 הרשויות. פעילות המיזם האזורי אפשרה העברת ידע וניסיון שנרכש במהלך השנים במרכז האקדמי לנוער במכללה האקדמית תל-חי למכללת כנרת במסגרתה הוקם מרכז אקדמי לנוער במהלך תשע"ג ולמכללת צפת במסגרתה מתוכנן לקום מרכז נוסף.

בדבריה ציינה דר' ששון את החיבור בין האקדמיה, המחקר, מערכת החינוך באזור והתעשייה. אחד מהביטויים לחיבור זה הן עבודות הגמר ברמה של 5 יח"ל המבוצעות על ידי תלמידי כיתות יא ו יב'. בפעילות לוקחים חלק חוקרים ממכוני המחקר בגליל המזרחי וממכללת תל-חי ותעשיינים. בפני המבקרים הוצגו עבודות הגמר המרשימות של שלושת התלמידים, בהם גילה השר עניין רב.

בסיכום ביקורו הביע השר את התרשמותו העמוקה מפעילות המכללה ואמר: "המכללה האקדמית תל-חי היא מקום נפלא גם מקצועית וגם חזותית. זהו מפעל מרגש וחשוב ואני מבטיח לעסוק במרץ רב בחיבור בין המכללה ובין מכון המחקר מיגל. אני מקווה שאזכה עוד בתפקידי זה לראות את בניין מעבדות מיגל ניצב כאן במכללה. נעשה כל מה שניתן כדי לסייע לזה לקרות".

"לצערי" הוסיף השר "במדינת ישראל לא יודעים איזה חבורת חוקרים נפלאה יש במיג"ל וזה חבל מאוד. השילוב של חוקרים אלה המשמשים גם כמרצים במכללה עם הסטודנטים המופלאים יוצרים קמפוס מקצועי ואיכותי. טוב שתדע כל אם יהודייה שאפשר לשלוח לכאן את הילדים ולהתברך בהם" אמר השר.