אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 31.12.2012

סדנת טעימות שמני זית: הערכה חושית של שמני זית

הסדנה מצטרפת לקורס "מתמחה בגידול זית וייצור שמן זית" המתקיים במכללה האקדמית תל-חי ובשיתוף ענף הזית.

ענף הזית הישראלי, המשלב בין מסורת עתיקת יומין לבין קידמה טכנולוגית, הן בגידול והן בהפקת השמן, הופך מקצועי יותר עם השנים. לאור הביקוש ההולך וגדל להקניית ידע בתחום, המכללה האקדמית תל-חי מציעה לראשונה סדנת טעימות שמן זית דו-יומית המיועדת לחובבי הזית, כמו גם מגדלים ויצרנים המבקשים להעמיק היכרות עם שמן הזית, ללמוד את תכונותיו החושיות של השמן ולהתמחות בהבחנה בין טעמיהם הייחודיים של הזנים השונים וכן איכויות השמן.

הסדנה משלבת לימוד תיאורטי וטעימות נרחבות של שמני זית.

נושאי לימוד:

  • תכונות חושיות (אורגנולפטיות) של שמני הזית
  • הרכב שמן הזית וסגולותיו הבריאותיות והתזונתיות בהשוואה לשמנים אחרים
  • עקרונות וכללי טעימה ביקורתית
  • מדדי איכות כימית בשמני זית
  • הכרת הפגמים בשמני הזית
  • טעימות להכרת התכונות החושיות הפנימיות (הארומה והטעמים) בשמני הזית השונים
  • על תהליכי הייצור והקשר לאיכות השמן
  • תלות האיכות בשלבי הגידול והיצור השונים וכיצד להבטיח איכות גבוהה

 

מדריכים:

  • דר' פתחי עבד אלהדי, מרכז אקדמי קורס גידול זית ומומחה בעל שם עולמי בתחום הזית
  • מר ראובן ברגר, לשעבר מדריך הענף במשרד החקלאות, מרצה ויועץ בתחום גידול הזית

פרטים חיוניים:

  • הקורס בהיקף של 120 שעות אקדמיות, והנו המקיף בישראל להכשרת עוסקים בענף הזית.
  • מחיר הסדנה: 800 ₪ למשתתף, העלות כוללת ארוחת צהריים וכיבוד קל  (*מספר המקומות מוגבל, פתיחת הסדנה מותנית במינימום נרשמים)
  • ה-27 וה-28 בפברואר 2013
  • המכללה האקדמית תל-חי
  • 17:30-09:30

 

לפרטים והרשמה: 1-800-78-08-08

שלחו מייל לכתובת: broshc@telhai.ac.il

 

אהבתם? עשו Like שנדע.
יש לכם משהו להוסיף? תנו Comment שנשמע.

 

מערכת חשיפה לצפון

מערכת חשיפה לצפון

בלוג 'חשיפה לצפון' כאן כדי לעדכן אתכם בכל הידיעות, האירועים וההתרחשויות במכללה האקדמית תל-חי וסביבתה. העיקר שלא תאבדו את הצפון.

תגובות בבלוג חשיפה לצפון

הוסף תגובה בבלוג חשיפה לצפון

יש לרשום שם מלא

יש לרשום כתובת אימייל תקינה

יש לרשום תגובה