אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 27.06.2012

"מסורת מול שינוי" – כנס היסטורי ארכיאולוגי במכללה

בכנס שעסק בממצאים ארכיאולוגיים מהתקופה ההלניסטית, הרומית והביזנטית, נטלו חלק מרצים מהארץ ומחו"ל (בין השאר מארה"ב, קנדה, אירלנד והולנד). כמו כן, הוצגו פוסטרים עם עבודותיהם של סטודנטים מאוניברסיטאות בארץ ובחו"ל ובמרכז הכנס עמד האירוע לציון החפירות של הארכיאולוגית פרופ' שרון הרברט מאוניברסיטת מישיגן בתל-ענפה ותל-קדש.

כנס היסטורי ארכיאולוגי בינלאומי נערך ב-24 וב-25 ביוני במכללה האקדמית תל-חי. הכנס נולד כהמשך לשני כנסים קודמים, שהתקיימו אף הם במכללה ועסקו בגליל בעת העתיקה. כנסים אלה הם פרי שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית תל-חי ובין משלחת החפירות של ח'ירבת עומרית, אשר בראשה עומד פרופ' אנדי הוברמן ולצידו הפרופסורים דן שולטר ומייקל נלסון. לצוות זה חבר השנה פרופ' סטיבן פריזן מאוני' טקסס.

בכנס שעסק בממצאים ארכיאולוגיים מהתקופה ההלניסטית, הרומית והביזנטית. בכנס נטלו חלק מרצים מהארץ ומחו"ל (בין השאר מארה"ב, קנדה, אירלנד והולנד). כמו כן, הוצגו פוסטרים עם עבודותיהם של סטודנטים מאוניברסיטאות בארץ ובחו"ל ובמרכז הכנס עמד האירוע לציון החפירות של הארכיאולוגית פרופ' שרון הרברט מאוניברסיטת מישיגן בתל-ענפה ותל-קדש.

לדברי ד"ר ציונה גרוסמרק העומדת בראש הכנס – "במסגרת הכנס התקיימו חמישה מושבים, שעסקו בארכיטקטורת האימפרייה הרומית בגליל, באתרים הלניסטים בגליל, בממצאים חדשים בחפירות ארכיאולוגיות כמו סוסיתא, מגדל, ח'ירבת כור, דתות מסורתיות בגליל והמושב האחרון עסק ביהודים, נוצרים ומוסלמים בגליל, בין המאה החמישית לשמינית לספירה".