אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 19.03.2018

יום פתוח 15.03.18

בחמישי האחרון התקיים יום פתוח בקמפוס המזרחי של מכללת תל חי, אליו הגיעו מתעניינים רבים מכל רחבי הארץ. נציגים מכל חוג הסבירו על תנאי הקבלה והלימודים, על מנת לעזור למגיעים להגיע להחלטה.

נילי ארליך, בת 22 מהישוב אפרת שבגוש עציון מספרת: "באתי ליום הפתוח בתל חי כי הבנתי שזה המקום הכי טוב. בדקתי עוד מקומות והבנתי שבתל חי היחס לתלמידים והאווירה שונים מבכל מקום אחר. מקסים כאן גם כי זה בצפון ויש כאן משהו שפותח את הלב והנשמה. לא דיברתי עם אף אחד שלמד כאן בתל חי, באתי לבדוק לפני חצי שנה, עליתי יום אחד וישבתי עם יועצת לימודים בתל חי. מיד הבנתי שיש כאן את החום והאהבה שאני חושבת שאני צריכה במקום לימודים, וגם האנשים שבאים ללמוד כאן נראים לי טובים לי. כמובן שהמיקום גם משפיע, יש אנשים שהם דרום ויש אנשים שהם מרכז, אני צפון וזה המקום בשבילי. אני רוצה ללמוד עבודה סוציאלית, ותל חי הוא אחד המקומות הראשונים שהתחילו בלימודים אלה. בנוסף, הבנתי שהעובדים הסוציאליים שלמדו בתל חי הם אלה שהכי מצליחים בשטח. מצאתי את המקום בשבילי, בשילוב התואר שאני רוצה. אין לי תנאי קבלה מספיקים ואני לא רוצה לעשות פסיכומטרי כך שכנראה אעשה מסלול אחר, שכולל שנה של רב תחומי בהצטיינות על מנת להגיע לעבודה סוציאלית. המעז מנצח אז החלטתי לדבוק במטרה – אני רוצה בסופו של דבר להיות סקסולוגית במגזר הדתי ובמגזר הערבי, כך שאתחיל בעבודה סוציאלית ואתקדם לתחום".

מתעניין נוסף, והפעם בלימודי סביבה, מספר: "אני מקיבוץ גליקסון ליד בנימינה. אני עוד לא יודע אם אני מתאים מבחינת נתוני הקבלה, בקרוב אגלה. שמעתי על תל חי מחבר'ה, יש לי בת דודה שלומדת כאן. שמעתי שבתל חי הלימודים מעניינים והאווירה טובה. אני מתעניין בלימודי סביבה כי אני רוצה לדעת איך אפשר לעזור לסביבה מבחינה אקולוגית כי אנחנו די הורסים אותה. באתי לשמוע גם מה באמת אפשר לעשות עם לימודים כאלה מבחינה מקצועית".

אופל פורן, תלמיד שנה ג' מהמחלקה לאמנות פלסטית של המכון לאמנויות תל חי ישב בכניסה למכללה ופיסל פסל דיוקן מחימר. "באתי לפסל ביום הפתוח כדי לשמש כמלכודת פרפרים ולמשוך מתעניינים למכון לאמנויות. אני כרגע גר בקיבוץ עמיר, במקור אני מכליל. אני ממליץ מאוד ללמוד במכון לאמנויות. המקום מאוד מאפשר ופתוח, יש מקום לכל אחד שם. סגל המורים הוא מהטובים שיצא לי להכיר, גם בתור מורים וגם בתור אמנים והכי חשוב- בתור בני אדם. ממליץ בחום".

בהצלחה!
שרה סובל