אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 07.06.2017

כנס ביכורים: מחשבה חופשית

בשבוע שעבר, מיד לאחר חג השבועות, התקיים במכללה האקדמית תל-חי אירוע ראשון מסוגו בישראל – כנס "ביכורי פילוסופיה: מחשבה חופשית". אל הגליל עלו לרגל קרוב למאה סטודנטים ומרצים מכל

אל הגליל עלו לרגל קרוב למאה סטודנטים ומרצים מכל רחבי הארץ, אשר נטלו חלק ביוזמה יוצאת דופן של ד"ר אלי פיטקובסקי: לאפשר לסטודנטים במהלך לימודי תואר ראשון להרצות על עבודתם המקורית ולהיפגש זה עם זה בסדנאות פילוסופיה מעשית בחיק הטבע.

כנסים מסוג זה מקובלים באוניברסיטאות בולטות בחוץ לארץ, אך בישראל זו הסנונית הראשונה.

הכנס נפתח בהרצאה מרתקת של ד"ר מאיר בוזגלו מן האוניברסיטה העברית, בנושא: "אלוהים כהשערה באופק החשיבה המדעית"בהמשך התקיימו מגוון הרצאות מרתקות: על אפשרותה של תודעה לרשת האינטרנט, על מהותה של אי הסכמה, על תפיסה חושית, על משבר הסופיות האנושית ועל חוויית הזמן.

החלק השני של הכנס התקיים בחיק הטבע וכלל הכנת ארוחה משותפת סביב המדורה, קומזיץ מוסיקאלי ושתי סדנאות פילוסופיה מעשית– האחת בנושא ייעוץ פילוסופי בהובלת ישראל שורק והשנייה "על פילוסופיה עם ילדים" בהובלת ד"ר קרן סדן.

בבוקר למחרת התקיים טיול פילוסופי אל נחל החצבאני אשר התמקד בהתבוננות במושגים של 'טבע' ו'טבע האדם' בהדרכת ד"ר אילת שביט. ההרצאות, הסדנאות והחוויה בטבע זכו לביקורות חיוביות ביותר מהמשתתפים וגם מדברי שבח מיו"ר האגודה הישראלית לפילוסופיה אשר רק לאחרונה סיים את תפקידו.

רוח הכנס תואמת את הרוח שמובילים המרצים והסטודנטים במקבץ לימודי הפילוסופיה במכללה האקדמית תל חי, אשר רואה בפילוסופיה כלי רלוונטי ומעשי לחיינו ולא רק תרגיל עיוני גרידא. בתקווה, זוהי הסנונית המבשרת את בוא האביב.