אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 04.06.2017

ביקור סטודנטים מהחוג למזרח אסיה בסין

בקיץ האחרון, יצאו 13 סטודנטים מהחוג ללימודי מזרח אסיה שנה ב' במכללה, לחודש לימודים באוניברסיטת סצ'ואן “Sichuan Normal University”בעיר צ'אנגדו שבסין. כחלק מתכנית הלימודים ללימודי מזרח אסיה ישנה

כחלק מתכנית הלימודים ללימודי מזרח אסיה ישנה אפשרות לסטודנטים הלומדים את השפה הסינית לחוות לתקופה קצרה את התרבות, הריחות והטעמים של סין. "לטוס עם אנשים שאתה לומד איתם זאת חוויה בפני עצמה. יש פה גם עניין קבוצתי, למדנו כל הזמן במסגרת כיתתית אחת. זה מעלה התמודדויות, אבל מצד שני זה גם נותן בטחון.

החוויה הזו היא חוויה שלא תחזור על עצמה, הפכנו להיות משפחה" השנה, נסענו לחודש לימודים במהלך חודש ספטמבר, במסגרת הלימודים שיפרנו את יכולותינו בשפה הסינית ,"היו לנו 2 מורות מדהימות לסינית. שלימדו אותנו שיטות למידה חדשות", הכרנו סטודנטים סינים, גרנו במעונות בתוך שטח האוניברסיטה עם סטודנטים הלומדים סינית ממדינות אחרות ברחבי העולם, השתמשנו בידע השפה שהגענו איתו ושיפרנו אותו על ידי שימוש קבוע ויומיומי בשפה הסינית.

מעבר לשעות הלימודים דאגנו לצאת ולהכיר את צ'אנגדו, העיר בה למדנו וחיים בה מעל ל10 מיליון תושבים, יש בה חיי לילה סוערים והרבה אוכל חריף. "ברגע שמתמודדים עם מכשול השפה הצלחנו ממש להכיר ולהבין לעומק את התרבות והחיים של הסינים מבפנים".

אחרי חודש הלימודים המשכנו לטייל בסין ביחד ולחוד במטרה להכיר ולספוג עוד קצת מהמדינה המופלאה הזו. "החוויה בסין הייתה ממש משמעותית, בעיקר בשביל לבחון האם אנחנו באמת רוצים להתפתח בתחום של מזרח אסיה, ומנגד, חוויה חד פעמית של לנסוע עם חברים טובים, לבדוק את עצמנו במסגרת אחרת.

"אחרי חודשיים בסין חזרנו לארץ לשנה השלישית של התואר עם מוטיבציה ורצון להמשיך ולהתמיד בשפה. השפה פותחת גשרים לעולמות חדשים. וסין, זה עולם אחר."

מאת: סיון מיזל וזהר קלדרון