אירועים | מערכת חשיפה לצפון | 29.09.2014

ליל המדענים 2014

המרכז האקדמי לנוער ע"ש סידני וורן בתל-חי הציע שלל פעילויות מדעיות בליל המדענים 2014

ליל המדענים, הנערך בכל שנה בארץ ובאירופה, הוא  אירוע לכל המשפחה, בו פותחים המוסדות האקדמיים, מכוני מחקר ומוזיאוני המדע את שעריהם בפני הקהל הרחב. השנה עסק ליל המדענים בנושא "עולמות הים והמים" ואצלנו התקיים ליל המדענים ביוזמת מכון המחקר מיגל בשיתוף עם המרכז האקדמי לנוער במכללה האקדמית תל-חי.

באירוע, שאפשר מפגש מרתק של מדע וקהילה, השתתפו כ-2000 מבקרים שלקחו חלק בחוויה מהנה  ומלמדת המלווה בפעילויות מדעיות, בהרצאות אטרקטיביות מפי מדענים ומומחים, דוכני חברות תעשייה בתחום המים ועוד.

בין הפעילויות המדעיות אותן הפעיל המרכז האקדמי לנוער בתל-חי היו: מחזור המים בטבע, בניית מכונת גלים, בניית דגמי סירות להמחשת תנועה במים, ניסויים הממחישים תכונות ייחודיות של המים, הכנת צוללן הנע במים באמצעות תגובה כימית,  בניית קסילופון לשמיעת רחשי הים ועמדות הדגמות וניסויים אטרקטיביות נוספות.

לדברי ד"ר מאירה שנק, מנהלת המרכז האקדמי לנוער בתל-חי: "המרכז האקדמי לנוער מפעיל מספר תכניות העצמה מדעית ואישית לתלמידי החטיבה העליונה. בין תכניות אלה נכללות תכנית מנהיגות מדעית ותכנית מוכנות לאקדמיה. תלמידים אשר לוקחים חלק בתוכניות אלה הדריכו את באי ליל המדענים בתחנות המדעיות. בוגרי תכנית מוכנות לאקדמיה של המרכז האקדמי לנוער, מביה"ס הניסויי במסעדה, יזמו והפעילו עמדות פעילות מדעיות בנושאי כימיה ופיסיקה, ותלמידי תכנית מנהיגות מדעית השתלבו ביחד עם צוות המרכז האקדמי לנוער בהדרכת עמדות הפעילות. תלמידים אלו היוו מקור גאווה גדולה לצוות המרכז האקדמי לנוער בתל-חי ולמוריהם".